UN PAȘTE FERICIT TUTUROR CELOR CARE DUMINICĂ SĂRBĂTORESC ÎNVIEREA DOMNULUI !

Paștele este o sărbătoare pe care o întâlnim atât la creștini, cât și la iudei. Creștinii prin Paște sărbătoresc Învierea lui Hristos, iar evreii eliberarea din robia egipteană. Spre deosebire de Paștele creștin care este prăznuit obligatoriu duminica, Paștele evreiesc poate fi sărbătorit în orice zi a săptămânii.

Multe dintre obiceiurile pascale sunt legate de ou. Obiceiul colorării ouălor s-a transmis creștinilor și este, din fericire, încă practicat, mai ales, la popoarele Europei și Asiei. Spre deosebire de alte țări ale Europei, unde obiceiul s-a restrâns sau a dispărut, la români a înflorit, atingând culmile artei prin tehnică, materiale, simbolica motivelor și perfecțiunea realizării.

Simbolistica ouălor de Paști trebuie căutată înainte de nașterea lui Hristos, în timpuri străvechi. Oul era dat în dar, fiind considerat simbol al echilibrului, creației, fecundității, simbol al vieții și al reînnoirii naturii, obiceiul vopsirii lui fiind întâlnit la chinezi cu două mii de ani înainte de Hristos.

Redacția B.C vă dorește ca Lumina Sfintei Învieri să vă aducă bunătate, pace, credință în suflet și multă sănătate. Paște fericit, frumos și liniștit, celor care sărbătoresc duminică Învierea Domnului și o zi la fel de frumoasă cu bucurie în suflete celor care sărbătoresc Floriile