UN DICȚIONAR AL SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI LANSAT LA “CONEXIUNI”!

De 15 iunie 2016, de Ziua Eminescu- membri Societății Scriitorilor “Conexiuni” de la Palatul Culturii  din Bistrița au sărbătorit  evenimentul- prin lansarea celor două volume ale “DICȚIONARULUI SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI” , realizat de către Editura “Tipo-Moldova din Iași, în prezența redactorului-șef al Editurii- poetul Aurel Ștefanachi. Dicționarul a fost coordonat și realizat și de către istoricul și criticul literar Ioan Holban. Volumele apar în colecția “Opera Omnia Dicționar”.
Evenimentul literar a fost moderat de directorul Palatului Culturii- scriitorul prof.dr. Dorel Cosma și de președinta Societății “Conexiuni” prof. Elena M. Cîmpan, ce au salutat prezența la Bistrița, în Ziua Eminescu- a “Dicționarului scriitorilor români contemporani” și a redactorului-șef al editurii “Tipo-Moldova” din Iași- Domnia sa a fost invitat de prof.dr. Dorel Cosma să participe în noiembrie la Festivalul Internațional de Literatură și Teatru “Liviu Rebreanu”.
Poetul Aurel Ștefanachi- a prezentat “Dicționarul”- remarcând că nu este vorba neapărat de o structurare axiologică sau valorică, ci că intenția este să surprindă o plajă literară vie în mișcare, a literaturii române contemporane.
A subliniat și faptul că scriitorii din Bistrița- Năsăud și de la “Conexiuni” sunt bine reprezentați- în cele două volume apărute recent, ce au intrat în rafturile bibliotecilor universitare, județene, din România și din Diaspora, fiind un instrument de lucru la îdemâna istoricilor literari și a lucrărilor de doctorat filologic.
Din acest “Dicționar al scriitorilor români contemporani” din Bistrița-Năsăud sunt cuprinși: Dorel Cosma, Al. C. Miloș, Cornel Cotuțiu, Victor Știr, Veronica Știr, Ion Crăciun- (toți membri ai Uniunii Scriitorilor din România)- precum și Menuț Maximinian, Victoria Fătu-Nalațiu, Gheorghe Mizgan, Ovidiu Pojar, Niculae Vrășmaș, Iacob Naroș, Livia Păiuș, Ana Zegrean, Ștefan Veșcari.
Cele două volume sunt prezentate de scriitori din România- proiectul- ce va cuprinde 15 volume, urmând să fie încheiat în 2017.
Dicționarul are o ținută grafică impecabilă, impunătoare, fiind un eveniment editorial ce va imbogăți cultura și spiritualitatea românească!
Lansarea “Dicționarului scriitorilor români contemporani”- marchează valoric- de prim raft- întâlnirile “Conexiuni” din vara literaturii anului 2016-  aniversând în mod fericit și rodnic Drumul Sub Steaua lui Eminescu!
Al.C. Miloș