UN ASEMENEA LUCRU DOAR DOREL COSMA ÎL PUTEA FACE

 

Am rămas profund emoţionat când împreună cu părintele profesor Nicu Feier am participat la Palatul Culturii din Bistriţa la Festivalul de poezie Online.

Pe calea undelor şi a tehnicii moderne, am străbătut, am călătorit, de la un capăt la altul, în câteva secunde, pe tot mapamondul întâlnindu-ne cu  colegii şi prietenii dragi.

Am văzut şi constatat, cât de nerăbdători, am fost cu toţii, pentru a ne revedea şi de a ne transmite chiar şi pe scurt, gândurile unii altora.

Sincer să fiu, chiar dacă m-am gândit să scriu şi poezie, la început mi-a fost frică. Dar când profesorul Cosma mi-a cerut acest lucru, la început am ezitat sau refuzat elegant. Însă nu s-a dat bătut şi mi-a zis:,,Părinte Beni ştiu că puteţi, doar trebuie să începeţi”. Şi uite aşa am ajuns să scriu şi poezie.

Dacă ar trebui să spun în puţine cuvinte cele petrecute, aş sintetiza că un asemenea lucru doar Dorel Cosma îl putea face. Un Om care este alături de oameni, care ştie să-i apropie, un OM de care Biserica şi Cultura au nevoie.

Felicitări maestre, întotdeauna sunteţi cu un pas în faţă!

Cu respect şi deosebită consideraţie,

Pr.Vasile Beni