TRIPTIC EXPOZIȚIONAL LA GALERIA ”CASA CU LEI”

La Galeriile de Artă Tradiţională „Casa cu lei”, de sub egida Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” a avut loc un triplu vernisaj expoziţional în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” – ediţia 20.
A fost vernisată o expoziţie filatelică, la parter, aparţinând Asociaţiei filatelice din Bistriţa, ce a fost prezentată invitaţilor şi participanţilor la festival, de către directorul festivalului şi al Centrului Cultural Municipal, prof. dr. Dorel Cosma şi dl. Mircea Calu, preşedintele Asociaţiei filatelice bistriţene.
Apoi, la etaj, prof. dr. Dorel Cosma, a prezentat o expoziţie retrospectivă a celor 20 de ediţii ale „Nunţii Zamfirei”, cu detalii, la fiecare ediţie în parte.
A urmat prezentarea expoziţiei de costume populare, tradiţionale şi de obiecte de artă tradiţională ale ansamblurilor folclorice din cele 10 ţări participante, prezentare făcută, tot de dl. prof.dr. Dorel Cosma şi de referentul plastic de la Galeriile „Casa cu lei”, dl. Lucian Dobârtă.
Menţionăm că prezentările acestui triptic expoziţional au fost titrate în limba engleză de către d-nii Mihai Berbunschi şi Adrian Puşcaş, de la Centrul Cultural Municipal pentru participanţii din străinătate.

Alexandru Cristian Miloș