SUTE DE COPII ȘI VOLUNTARI, CU TOȚII ÎNVINGĂTORI, LA EDIȚIA A XII-A A OLIMPIADEI INOCENȚILOR, CARE S-A DESFĂȘURAT ÎN PIAȚETA DIN FAȚA PALATULUI CULTURII

 

Peste 450 de copii şi 300 de voluntari ai Fundaţiei Inocenţi s-au aliniat la startul celei de a XI-a ediţii a Olimpiadei Inocenţilor, care s-a desfăşurat în Piaţeta din faţa Palatului Culturii.
Olimpiada Inocenţilor a fost deschisă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Vasile Puica, şi de Michael Carroll, preşedintele l Romanian Children' s Relief SUA.
„Vă urez bun venit la sărbătoarea acestor copii speciali. Aceşti copii aşteaptă, în primul rând, dragoste, o dragoste pe care trebuie să le-o acordăm şi, în axcelaşi timp, un sprijin deosebit. Declar deschisă Olimpiada Inocenţilor, le urez succes concurenţilor, v-aş ruga să vă simţiţi cât mai bine şi să nu uităm de aceşti copii speciali”, a declarat, în debutul activităţii, vicepreşedintele Puica.
Şi Michael Carroll, preşedintele Romanian Children' s Relief SUA, „fundaţia mamă” a Fundaţiei Inocenţi, a subliniat faptul că evenimentul se constituie într-o sărbătoare a întregii comunităţi. „Niciodată nu mi-am putut imagina că o să trăiesc un asemenea moment. Este un moment de apreciere pentru copiii din Bistriţa, pentru populaţia din Bistriţa, pentru toţi cei implicaţi”, a precizat Michael Carroll, spunându-le copiilor şi voluntarilor că sunt cu toţii învingători.
Şi în acest an, Olimpiada Inocenţilor a inclus probe sportive (baschet, tenis de masă, fotbal, jocuri de îndemnare, atletism), probe artistice (dans, cântece, poezii, pictură, desen) şi activităţi complementare (face-painting, pictură etc.). Pe parcursul evenimentului, trupe locale de muzică şi dans au susţinut spectacole sub egida ‘’Tinere talente bistriţene’’.

GABRIELA CIORNEI