STAGIUNEA TEATRALĂ BISTRIȚA - 2015 !

Continuând tradiţia micro stagiunilor teatrale din municipiul Bistriţa, Centrul Cultural Municipal şi-a propus şi pentru anul 2015 o varietate de spectacole de gen care să aducă la rampă teatre profesioniste din diferite colţuri ale ţării, cu un repertoriu cât mai diferit. Luna martie marchează deschiderea stagiunii bistriţene cu prezenţa a două teatre profesioniste: Teatrul din Baia Mare şi Teatrul din Bacău. Vă invităm să participaţi la spectacolele pe care vi le propunem cu convingerea că jocul şi respectul actorilor pentru publicul din Bistriţa a fost de fiecare dată de înaltă ţinută. 

10 martie 2015, ora 18.00, actorii Teatrului Municipal din Baia Mare, vin pe scena Teatrului de Vară, cu spectacolul „Accidentul”de William Mastrosimone,traducerea Cătălina Mustaţă

DISTRIBUŢIA:

LORRAINE ............................ Dana Ilie Bărbosu

LORR ..................................... Wanda Farcaş

BERK ...................................... Doru Fârte

MOSCA .................................. Adriana Covaci

Regia: Marius Oltean,  Scenografia: Marius Oltean / Mihai Vălu, Lumini: Marin Codrea / Sandu Şimonca,  Sonorizare: Dan Prodan, Sufleur: Romok Carol

Şef secţie: Liviu Topuzu,  Regizor tehnic: Romok Carol

MANAGER: CLAUDIU PINTICAN

Sinopsis  ”Accidentul”

Lorein (Dana Ilie Bărbosu) este o văduvă trecută de prima tinereţe care, apăsată de o durere din trecut şi de sentimentul de vinovăţie, îşi îneacă amarul în băutură. Lorein deţine un magazin de carne de pui,La Leo, denumit astfel după răposatul ei soţ, care a sfârşit într-un accident rutier. Ea are şi o fiică, Lorr (Wanda Farkas), care o ajută la magazin şi care are o relaţie cu un bărbat mai în vârstă. Un alt personaj care completează povestea este o clientă bolnăvicioasă şi plângăreaţă, Mosca, întruchipatăde Adriana Covaci. Situaţia se complică atunci când la magazin ajunge, în căutarea unei slujbe, Berk (Doru Fârte), un bărbat misterios, care va atrage atenţia lui Lorein. Trecutul îi leagă pe cei doi mai mult decât ne-am putea închipuii.

În data de 26 martie 2015, ora 18.00, actorii Teatrului Municipal „Bacovia” vin pe scena Teatrului de Vară, cu capodopera a literaturii clasice universaleComedia „Nunta lui Figaro”, a scriitorului francez Pierre de Beaumarchais, adaptată şi montată de regizorul băcăuan Dumitru Lazăr Fulga.

Anul acesta se împlinesc 230 de ani de la prima punere în scenă a piesei „Nunta lui Figaro”, numită de autorul său şi „La Folle Journée” („O zi nebună”), şi 236 de ani de la scrierea ei, dar savoarea replicilor, ritmul alert al acţiunii, intrigile amoroase, moravurile şi caracterul personajelor vor avea, prin actualitatea lor, un ecou puternic şi în spectatorul contemporan.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ştefan Ionescu (Contele Almaviva), Eliza Noemi Judeu (Contesa), Bogdan Buzdugan (Figaro), Firuţa Apetrei (Marceline), Florina Găzdaru (Suzanne), Matei Bogdan (Antonio şi Pedrille), Anca Bucşă (Fanchette), Ştefan Alexiu (Cherubin), Viorel Baltag (Bartholo), Valentin Branişte (Bazile) şi Dumitru Rusu (Brid’Oison).

 

Regia artistică: Dumitru Lazăr Fulga

Decor şi costume: Cristina Ciobanu

Ilustraţia muzicală: Mirel Vrînceanu

Director Tiberiu Liviu Şerban 

                                                      

 

Biletele se găsesc la Centrul Cultural Municipal, str. Liviu Rebreanu nr. 23. între orele 8:00 - 16:00. Prețul unui bilet este de 10 Lei