SCRISOARE DESCHISĂ DOMNULUI PRIMAR IOAN TURC

Cu respect, ne adresăm d-voastră dle primar Ioan Turc în vederea remedierii unei situații neplăcute aplicate jurnalistului și scriitorului Vasile Jimborean Minta. O adevărată personalitate a municipiului Bistrița, dl Jimborean a fost de-a lungul timpului felicitat și premiat de numeroase foruri locale, naționale și internaționale pentru munca deosebită realizată în sprijinul și promovarea municipului și județului nostru. Dovada o reprezintă cartea de onoare de la Centrul documentar dar și referatul anexat privind propunerea acordării titlului de cetățean de onoare. Sperăm ca acest demers să prindă contur iar marea nedreptate care i s-a făcut să fie și ea rezolvată. Astfel în luna ianuarie 2022 dl. Jimborean Minta primește „un cadou” din partea Centrului Cultural Municipal Bistrița, prin carte i se încheia colaborarea de ½ normă la Centrul documentar – centru realizat și întreținut chiar de domnia sa. O muncă de o viață cu documente de o mare însemnătatese dorește a fi aruncată la coș de niște vremelnici conducători pe care-i deranjează efortul și munca extraordinară a domnului Jimborean.

         Nicio instituție culturală din țară, nu are un astfel de tezaur documentar. În loc să-l apreciem se dorește demolarea și desființarea acestui uriaș bagaj de documente sportive și culturale. Vă invităm domnule primar să faceți o vizită pe pietonal spre a vă lămuri asupra celor relatate de noi. Nu credem că bugetul municipiului și al Casei de cultură „George Coșbuc” stă în cele câteva sute de lei ale domnului Jimborean care reprezenta ½ normă. Munca intensă pe care domnia sa o desfășoară în aceste zile, zilnic începând de la ora 6 dimineața, pot fi oricând un exemplu pentru toți salariații.

         Vă solicităm domnule primar să remediați această situație și să puneți capăt acestui grosolan abuz împotriva unui  valoros cetățean al municipiului Bistrița.

 

Bistrița 3.02.2022

 

Bistrița 3.02.2022

prof. dr. Dorel Cosma, Adrian Linca și Alin Cordoș