SCHIMB CULTURAL ONLINE ROMÂNIA-SPANIA, 21 NOIEMBRIE 2020!

Uniunea Mondială de Folclor IGF prin Federația Spaniei, Asociația Națională de Folclor din România și Palatul Culturii Bistrița va organiza în data de 21 noiembrie 2020 un schimb cultural online, prin care se dorește a se evidenția și a se promova tradițiile și folclorul din Spania și România.  Această inițiativă a venit din partea vicepreședintelui IGF, Jose Antonio Vinas Mira și acceptată de către președintele IGF, prof. dr. Dorel Cosma, care a răspuns solicitării cu mult interes, deoarece în această perioadă, destul de dificilă, oamenii mai au nevoie și de puțină liniște sufletească, iar arta culturii ar putea fi, credem noi, un remediu. 

Având în vedere situația mondială provocată de Covid-19, acest eveniment va fi difuzat online, pe Facebook și YouTube, iar cei care vor dori să vizualizeze programul artistic vor avea parte de momente de prezentare a orașelor Bistrița și Ourense, muzică tradițională, recitaluri de poezie, prezentare de expoziții, teatru, dans și muzică cafe-concert. 

Prin acest schimb cultural România - Spania, ne dorim să aducem un gram de căldură și bună dispoziție în inimile și casele telespectatorilor care ne vor urmări online, sâmbătă, 21 noiembrie 2020. 

În ceea ce privește ora și detaliile programului artistic, vom reveni cu informații concrete la începutul lunii noiembrie.