SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII A FOST MARCATĂ ȘI LA BISTRIȚA !

Începând cu ziua de joi, 19 septembrie, Primăria municipiului a marcat și la Bistrița "Săptămâna Europeană a mobilității", prin diferite activități sportive. Elevi de liceu, preșcolari, profesori, educatori, cu toții și-au exprimat dorința de a participa la acest eveniment cu o activitate specifică temei abordate.

Încă de joi dimineața în Parcul Municipal Bistrița au fost organizate câteva acțiuni sportive de către preșcolarii Grădiniței "Dumbrava minunată". 

Astăzi, 22 septembrie cu ocazia zilei europene fără autoturism, circulația rutieră a fost suspendată pe strada Dornei, în Piața Centrală și strada Gheorghe Șincai, tocmai pentru a ambiționa localnicii de a lăsa măcar pentru câteva ore mașina acasă. Bineînțeles fiecare a putut opta pentru bicicletă, role sau chiar mersul pe jos, care se zice că face piciorul frumos.

Începând cu ora 11:30 în deschiderea evenimentului intitulat "Aer curat - e rândul tău!" formația de majorete "Cheers" de la Colegiul Național Andrei Mureșanu a prezentat un moment scurt de dans după care a urmat o paradă pe role "EcoFashion&EcoArt" realizată de Liceul de Arte Plastice  "Corneliu Baba". 

De asemenea sub motto-ul  "Calea sănătății" s-au mai desfășurat în fața Bisercii Evanghelice o serie de demonstrații: Kangoo Jumps cu Dorina, instructor Casa Emma, Zumba (r) fitness cu Doris, instructor Casa Emma și un colaj de Pilates, TRX, FitAerobic și Tabata susținut de antrenorii Clubului Metropolis, Maria, Cristi, Virgil și Monica.

Cei interesați au putut opta și pentru câteva întreceri sportive, aici fiind vorba despre bicicletă. role sau ștafeta, fiecare având deja un traseu bine stabilit.

Activitățile sportive continuă până în juru orei 21:00 cetățenii având posibilitatea de a utiliza GRATUIT  transportul public local pe Traseul 2 (Unirea - Viișoara).

 DORIS GÎȚA