REUNIUNEA CORALĂ DE MUZICĂ RELIGIOASĂ ”BARTOLOMEU ANANIA”, EDIȚIA A VI-A

A șasea ediţie a reuniunii corale "Bartolomeu Anania" s-a desfăşurat în acest sfârşit de săptămână la Bistriţa, manifestare organizată de Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” Bistrița.

Şapte formaţii corale din diferite părți ale ţării, au fost prezente timp de două zile la evenimentul cultural religios, acestea reuşind să adune în bisericile din oraş zeci de credincioşi.

Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă la Biserica "Intrarea Maicii Domnului" (Coroana), în prezenţa edilului oraşului, Ovidiu Teodor Creţu, a preotului Nicolae Feier  şi a directorului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, prof.dr. Dorel Cosma.

”Mai multe coruri ne fac onoarea de a veni la acest important eveniment cultural pentru municipiul nostru ca să ne împărtăşească din frumosul pe care îl cultivă. Se revarsă o muzică cerească, pentru că această reuniune este axată pe muzică religioasă. Am ales să facem deschiderea la cea mai veche biserică din municipiu, care de aproape 800 de ani veghează asupra stării spirituale a bistriţenilor” a transmis primarul municipiului, ing. Ovidiu Teodor Crețu.

”Ne aflăm într-o biserică de mare tradiţie, dragă tuturor bistriţenilor. Ne-am gândit ca în acest cadru să organizăm o reuniune corală, unică în felul ei la nivel naţional. Unică pentru că numele Mitropolitului Bartolomeu Anania este respectat în întregul Ardeal, în întreaga ţară. Ne bucurăm să fim singurul municipiu care s-a gândit să închine o reuniune corală unei astfel de feţe luminate, un festival în care coruri de prestigiu vin să aducă un omagiu lui Bartolomeu Anania şi religiei creştine în general” a spus și directorul Centrului Municipal ”George Coșbuc”, prof.dr. Dorel Cosma.

Ediţia din acest an a Reuniunii Corale "Bartolomeu Anania" organizată de Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc", a adus la Bistriţa formaţiile corale din Cluj-Napoca - "Viva la Musica"- dirijor Francisc Mureşan, "Appassionata"- dirijor Francisc Mureşan, "Andrei Mureşanu" - dirijor Pop Cornel, ”Doina” din Hunedoara – dirijor Marin Dârvă, ”Porolisenssis” din Zalău – dirijor Ioan Chezan, ”Coroana” din Bistrița – dirijor Fucă Rozalia și corul ”Laudatio” din Năsăud – dirijor Dumitru Buhai.