REUNIUNE CORALA DE MUZICA RELIGIOASA “BARTOLOMEU ANANIA” EDITIA A VII-A LA PALATUL CULTURII

Palatul Culturii Bistrița- a organizat în perioada 11- 12 iunie 2016- a VII-a ediție a Procesiunii Corale de Muzică Religioasă “Bartolomeu Anania”.
Evenimentul coral a debutat sâmbătă 11 iunie 2016 în eleganta sală de spectacole a noului Palat al Culturii din Bistrița- cu deschiderea festiva și concerte ale formațiilor participante.
Cuvinte de salut și de binecuvantare au transmis unei săli arhipline- directorul Palatului Culturii prof.dr. Dorel Cosma, protopop ortodox Alexandru Vidican, protopop greco-catolic Ioan Frișan și preot prof. Nicolae Feier.
A urmat apoi un regal coral de muzică religioasă, prezentat cu emoție și profesionalism de Doris Gîța și Mihai Berbunschi- ce au oferit dirijorilor și fiecărei formații câte o Diplomă de onoare și un cadou simbolic din partea organizatorilor.
Pe scena generoasă și modernă, multifuncțională a Palatului Culturii au concertat formații corale cu premii și participări naționale și internaționale: “Corul Barbatesc” din Finteușu Mare- Maramureș, Corala “A. Muresanu” din Bistrița, Corala “Doina” din Hunedoara, Camerata “Academica Porolisenssis” din Zalau, Corala “Coroana”- Bistrița, Corul “Viva la Musica” din Cluj-Napoca, Corul de Camera “Appassionata”, Orchestra Liceului “S. Toduță”- Cluj-Napoca, Grupul vocal bărbătesc “Craii Măgurii” din Bucea- Cluj, Corala “Sanctus Spiritus” din Bistrița.
În a doua zi a Reuniunii Corale de Muzică- Religioasă “Bartolomeu Anania” ediția a VII-a- Bistrița formațiile participante au concertat după slujba religioasă de duminică în bisericile de diferite rituri, într-o fraternitate și armonie ecumenică, europeană- din Bistrița!
Să mai remarcăm prezența la festivalul coral a artiștilor: Iulia Merca, Daniela Păcurar, Adina Mureșan, Dan Hodrean, Cristian Mogoșan.
Credincioșii din Bistrița  și nu numai au putut asculta- doua zile- Muzica parcă coborâtă din Rai, din cerul Divin!
Al. C. Miloș