PREȘEDINTELE I.G.F, DOREL COSMA, PREMIAT ÎN GRECIA ȘI ITALIA

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Folclor (IGF), prof. dr. Dorel Cosma, a obţinut, zilele trecute, nu mai puţin de patru distincţii acordate la evenimente importante care s-au derulat în Grecia şi Italia.
La Karditsa, în cadrul unui festival internaţional de folclor, Dorel Cosma a primit din partea primarului oraşului distincţia Uniunii Culturale Karditsa, pentru modul în care promovează, la nivel internaţional, cultura tradiţională greacă. Distincţia a fost acordată în cadrul spectacolului de gală din centrul oraşului, la care au participat peste 3000 spectatori, tot acum, preşedintele Federaţiei Naţionale de Folclor din grecia acordându-i preşedintelui Dorel Cosma trofeul festivalului, mulţumindu-i, în acelaşi timp, pentru că şi-a făcut timp, deşi avea agenda plină, să fie prezent la eveniment. Nu mai puţin de cinci ziare din Grecia au consemnat prezenţa bistriţeanului la eveniment, conturând, în acelaşi timp, şi o imagine a ţării noastre.
Apoi, Dorel Cosma a fost prezent la Gala Caravanei Folclorice IGF, care a străbătut peste 10.000 km, cu solişti vocali din 10 ţări, evenimentul final având loc la Sangiovanni Rotondo, în Italia, într-un spectacol deosebit, la sediul Uniunii Mondiale de Folclor. Aici, preşedintele Cosma a acordat distincţii tuturor ţărilor participante, primind, la rândul lui, de la primarul Luigi Pampilio, nu doar felicitări pentru evenimentele deosebite organizate, ci şi cea mai înaltă distincţie a oraşului. Împreună au participat la o emisiune la Radio Monte Calvo, unde au vorbit despre tradiţiile româneşti, despre oraşul Bistriţa şi manifestările culturale de la noi, precum şi despre implicarea în manifestările internaţionale, emisiunea având un spaţiu amplu de 80 de minute. La finalul transmisiunii, Dorel Cosma a primit şi o medalie din partea instituţiei radio pe care a onorat-o cu prezenţa. Distincţiile primite se adaugă zecilor de premii pe care Dorel Cosma le-a obţinut de-a lungul timpului ca semn al recunoaşterii pentru modul în care realizează evenimente în calitate de preşedinte IGF.

SURSA: RĂSUNETUL.RO