Pentru că valorile morale trebuie să rămână nediluate, la Bistrița, în 1 aprilie, va avea loc GALA ,,VIRTUS EXCELSIOR”

Într-o lume în care valorile morale se diluează continuu, iar modelele generațiilor tinere sunt tot mai greu de identificat în zgomotul superficialității generat de tehnologia modernă – internet, televiziuni – este o datorie civică de a prezenta comunității noastre exemple de performanță profesională și excelență morală. De aceea este necesară conceperea și organizarea unei gale de premiere, prin care să fie recunoscute și recompensate personalitățile care s-au născut în județul Bistrița-Năsăud, sau care au atins performanțe profesionale în comunitatea noastră. Gala ”Virtus Excelsior” este un eveniment prin care se dorește stabilirea unui standard de apreciere și recunoaștere a personalităților de talie națională și internațională, care aparțin județului Bistrița-Năsăud și care au avut performanțe notabile în cariera lor profesională.

Gala ”Virtus Excelsior” se va desfășura la Hotel Metropolis  Bistrița, în data de 01 aprilie 2023. Organizatori: Asociația Tradițional Progresistă ”Horea” Asociația ”Alexandru Vaida Voevod” Asociația ”Grigore Moisil” Asociația ”Catharsis” Evenimentul Gala ”Virtus Excelsior” din data de 01 aprilie 2023 este organizat sub patronajul Marii Loji Naționale din România.

Premiile acordate:

Premiul ”GRIGORE MOISIL” pentru științe exacte;

Premiul ”HENRI COANDĂ” pentru științe aplicate;

Premiul ”CAROL DAVILA” pentru medicină;

Premiul ”EUGENIU CARADA” pentru economie;

Premiul ”NICOLAE TITULESCU” pentru diplomație și politologie;

Premiul ”SPIRU HARET” pentru educație, mediu, social;

Premiul ”CONSTANTIN BRÂNCUȘI” pentru artă și cultură.

Gala ”Virtus Excelsior” își dorește să promoveze și să recompenseze activitatea și performanțele profesionale ale 7 personalități marcante din județul Bistrița-Năsăud în domenii vitale pentru societatea civilă, care influențează viețile tuturor cetățenilor; Nominalizări: Propunerile și nominalizările pentru premiile din cadrul Galei ”Virtus Excelsior” pot fi făcute de persoane civile, organizații non-guvernamentale sau asociații profesionale.

În cadrul propunerilor, trebuie respectate următoarele condiții de aplicare:

1. Persoana nominalizată trebuie să fie născută în județul Bistrița-Năsăud sau să-și fi desfășurat marea parte din activitatea profesională în județul Bistrița-Năsăud;

2. Prezentarea activității profesionale în ultimii 5 ani de activitate;

3. Prezentarea performanțelor profesionale pentru care este nominalizată această persoană, chiar dacă aceste performanțe nu sunt realizate în ultimii 5 ani;

Candidaturile se depun în perioada 15 februarie – 15 martie 2023, fie în format fizic și online, la următoarele date de contact: Persoane de contact: Dorin BORZAN Email: borzandorin@yahoo.com Darius SIMIONCA Email: simionca_darius@yahoo.com Andras BARTA Email: andras_barta@yahoo.com

Jurizare: Toate candidaturile din cadrul Galei ”Virtus Excelsior” vor fi analizate și jurizate de comisii în componența cărora vor fi academicieni și membrii corespondenți ai Academiei Române, precum și profesori universitari iluștri din cadrul universităților de profil din Cluj-Napoca, cu competențe profesionale în fiecare dintre domeniile premiate.

Activitatea de jurizare și analiză a candidaturilor va fi coordonată de Institutul de Istorie ”George Barițiu” al Academiei Române. Recunoaștem și repunem în drepturi adevăratele valori ale județului Bistrița-Năsăud.