PE 9 MAI IGF-UL CONDUS DE DOREL COSMA VA PLEDA ÎN PARLAMENT PENTRU PĂSTRAREA TRADIȚIILOR

 

Comitetul Director al Uniunii Mondiale de Folclor condus de Dorel Cosma va fi prezent în Camera superioară a Parlamentului pentru promovarea traditiilor culturale.

La iniţiativa senatorului Ioan Simionca, prof. dr. Dorel Cosma a avut o întâlnire cu membrii Comisiei de cultură condusă de senatorul Lucian Romaşcanu în urma căruia s-a stabilit ca de Ziua Europei, pe 9 mai, Comitetul Director al Uniunii Mondiale de Folclor să fie prezent în Camera superioară a Parlamentului.

La întâlnire va participa ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, şi secretarul de stat Alexandru Pugna.

„Vom avea o serie de discuţii pe marginea activităţii folclorice din ţară şi din Europa, ştiut fiind faptul că tradiţiile sunt de ani buni ambasador al ţării şi că nu au fost până acum proiecte pentru protejarea acestui patrimoniu. Vom semna şi un document de colaborare între cinci primari din România ( reprezentata de catre orasul Bistrita) Franţa, Italia, Bulgaria şi Spania prin care ne asumăm dezvoltarea unor proiecte comune care să pună în prim plan identitatea noastră culturală”, a spus preşedintele IGF, prof. dr. Dorel Cosma.

Astfel de discutiiau mai fost purtate cu preşedintele şi prim-ministrul Bulgariei, cu miniştrii culturii din Italia şi Franţa iar acum si cu oficialii guvernamentali din România.

 

sursa: http://radiotransilvania.com/pe-9-mai-igf-ul-condus-de-dorel-cosma-va-pleda-in-parlament-pentru-pastrarea-traditiilor/