Pasarea DUH

La Galeria „Arcade 24” a Uniunii Artistilor Plastici Bistrita este prezenta expozitia personala „Hand Made-Pasarea Duh” a artistului plastic Vioara Dinu. 
Vernisajul a avut loc marti 14 mai 2013, de la ora 19 in prezenta unui numeros, curios dar si atent public. Despre expozitie a vorbit elogios criticul de artã Oliv Mircea, curatorul expoziþie.
În debutul manifestãrii au mai rostit cuvinte de întâmpinare a gestului expoziþional al artistei dr. Gavril Þãrmure, directorul Centrului Judeþean pentru Culturã si dr.Marcel Lupse, profesor al Liceului de Artã „Corneliu Baba”, amândoi surprinzând aspecte ale carierei artistice deloc comune a fostei noastre concitadine, stabilitã de o vreme în Cluj-Napoca.
"Ne  putem  imagina  ca  obiectele lucrate de mana omului, poarta inmagazinate in ele , energia gandurilor bune si rele, pe care cel care le face le are in timpul lucrului.  
Lor li se alatura energiile celor care le folosesc o  generatie, doua ,trei...
Aceste obiecte sunt DEPOZITARE si PASTRATOARE de ganduri, amintiri, ale intamplarilor la care au participat, a locurilor prin care au ajuns, a faptelor pe care le-a trait cel care le-a  folosit.
Aceasta  energie, aceasta incarcatura spirituala este ca o pasare, "PASAREA DUH" care zboara nevazuta de la om la obiect si apoi iarasi la om  intr-un continu flux, cateodata bun, cateodata rau.
Aceasta  poveste  vesela  sau  trista , adevarata  sau  neadevarata s-a transformat intr-o energie care se plimba in si printre obiectele carora eu le-am dat viata sau o noua viata.
Indiferent  daca  este  materie  sau  obiect  faurit  de  mana  omului, pana la urma el cuprinde si o parte din sufletul si imaginatia lui, aducand “frumosul”alaturi de celelalte energii si alcatuind un tot de care avem mare nevoie." Vioara Dinu
Fruomase metafore spuse chiar de artistul plastic care cum altfel, isi defineste asa cel mai bine viziunea si creatia. Vioara Dinu(n.1956 Bocsa/Caras-Severin)este licentiata in sticla a Institutului de Arte Plastice si Decorative “Ion Andreescu” Cluj-Napoca si este la a 13-a expozitie personala.Temele tratate pana acum au fost Germinatii,Ofrande,Scrisori,Obiectul Sacru, folosind ca material de lucru sticla si lemnul. De aceasta data Vioara Dinu prezinta lucrari de pictura si obiect pictat.
Expozitia va fi deschisa intre 14 mai si 11 iunie 2013, de marti pana sambata intre orele 11 si 19.
LuciD_^v^