PANDEMIE DE ...ACCIDENTE ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Alcoolul, inconștiența și graba șoferilor au făcut victime în ultimele zile  pe șoselele din Bistrița-Năsăud. Cel mai grav accident a avut loc la Săsarm, în urma căruia un tânăr de 28 de ani a ajuns în comă la spital. 

Teribilul accident de la Săsarm s-a produs duminică seara, când  o mașină s-a izbit de un stâlp de electricitate.La fața locului a intervenit modulul SMURD de la Garda de Intervenție Beclean.

,,Echipajele de intervenție au găsit la locul accidentului un bărbat în vârstă de aproximativ 28 de ani, proiectat din autoturism, sub stâlpul de electricitate. Victima a fost extrasă rapid de către pompieri și predată echipajelor medicale, inconștientă. Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a evacuat victima – intubată – spre UPU SMURD Bistrița”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În zonă a fost solicitată și intervenția unui echipaj de la furnizorul de electricitate.  Polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Traficul rutier a fost blocat pentru 30 de minute și pentru alte 30 de minute a fost dirijat, alternativ, pe un sens.

De asemenea, în localitatea Ciceu Mihăiești, la intersecția cu Drumul Național 17, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

,,Impactul a avut loc între un autoturism, condus de o femeie de 26 de ani, din Agrișul de Jos, și un ATV pe care se deplasa un bărbat de 83 de ani, din Ciceu Mihăiești. Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului, care a fost transportat la spital pentru acordarea  de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cei doi conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

Polițiștii din cadrul Poliției Oașului Beclean continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Pe de altă parte, două incendii la autoturisme au izbucnit luni în municipiul Bistrița. Primul a fost în zona hotelului Decebal. Incendiul care se manifesta la compartimentul motor a fost lichidat, înainte sa se extindă la habitaclu prin intervenția pompierilor de la Detașamentul ,,Bistrița”. Al doilea incendiu al unei mașini a fost raportat peste două ore, pe strada Sigmirului. Acest incendiu a fost localizat de proprietar și personalul unui magazin de bricolaj cu stingătoare, iar pompierii au lichidat focarul. La ambele incendii, cauza probabilă a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Un bărbat băut s-a rănit după ce s-a răsturnat cu un motocultor, la Șieu Sfântu. Accidentul rutier s-a petrecut, astăzi, pe Drumul Național 17, în localitatea Șieu Sfântu. Polițiștii au stabilit că un bărbat de 51 de ani, din localitate, în timp ce conducea un motocultor care tracta o remorcă, s-a răsturnat într-un șanț.

În urma accidentului, bărbatul a fost rănit și transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Raimond Petruț, editor coordonator AS TV