OVIDIU LAZĂR MEDALIAT CU AUR LA SALONUL INTERNAȚIONAL ”EUROFOTOART” 2015

Recent s-a desfășurat ediţia a VII-a a Salonului Internaţional „Eurofotoart”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, cu sprijinul Reprezentanţiei Comisei  Europene în România şi al Biroului de Informare a Parlamentului European în România, sub patronajul Ministerului Culturii şi a Consiliului Judeţean Bihor.

Juriul internaţional a fost format din artişti fotografi reputaţi:  Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) – preşedintele juriului, Viorel Simionescu  EFIAP (Canada), Kiss Imre AFIAP (Hungary), Oltean Marcel AFIAP (România) şi Both Gyula AFIAP (România), au jurizat lucrările primite prin internet fără să cunoască numele autorilor şi au acceptat pentru Salon 186 de imagini reaizate în Europa (care au întrunit punctajul mediei  7) şi a premiat cele mai valoroase.

Medialia de aur la această ediție a Salonului Internaţional „Eurofotoart” a fost obținută de artistul bistrițean Ioan Ovidiu Lazăr la secțiunea D, iar alături de el au mai obținut medalii de aur la alte secțiuni artiştii fotografi: Adrian Petrişor din România, Perini Valerio din Italia și Kerekes István din Ungaria.

Important de precizat că artistul Ioan Ovidiu Lazăr va fi prezent cu o expoziție personală în zilele de 8 – 9 mai la Ambasada României din Viena. Vor putea fi văzute și admirate cele două realizări ale artistului care au fost secelcționate de National Geographic și lucrarea care a obținut Medalia de aur la Salonul Internațional ”Eurofestart” 2015.

Expoziția este realizată de artiștii Centrului Cultural Municipal Bistrița care vor susține și momente literare și muzicale cu ocazia Zilei Eurpoei la Viena-Austria.