O tânără de 24 de ani a născut gemeni în ambulanță. Aceasta mai are acasă 5 copii

Un echipajSAJ, format din as.pr. Mărioara Zăgrean și amb. Gheorghe Șorobetea,  a avut parte de o intervenție deosebit de frumoasă dar și foarte complexă, într-o zonă situată la peste 50 km de municipiul reședință de județ.
 
Dispeceratul Integrat Bistrița-Năsăud le-a alocat o misiune de sprijin al echipajului de prim ajutor SMURD Lechința, încadrat de plt. adj. Rașca Teodor, plt. adj. Sabău Alexandru și sg. maj. Muntean Paul, care a preluat, dintr-o localitate aflată la limita de județului Bistrița-Năsăud  cu județul Mureș, o tânără însărcinată, de 24 ani, mamă a cinci copii.
 
La câteva minute după ce echipajele s-au întâlnit, tânăra mămică a dat naștere, în ambulanța SMURD, unui băiețel sănătos, de circa 3 kg, aflat în prezentație craniană.
 
Colega asistent, dupã ce a asistat nou născutul, s-a îngrijit de mamă și nu mică a fost mirarea tuturor, inclusiv a mămicii, când colega asistent a constatat că este pe cale să vină pe lume și un al doilea copilaș, tânăra fiind însărcinată cu gemeni. Cele două echipaje au început deplasarea către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița. După circa 45 de minute de la nașterea fratelui, a venit pe lume și al doilea copilaș, asistat tot de colega asistent medical: o fetiță sănătoasă, de peste 2 kg, aflată în prezentație pelviană. Atât mămica cât și copiii fost predați cu succes structurilor de specialitate din Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița. Felicitări echipajelor de intervenție pentru reușita acestei complexe misiuni ! Felicitări personalului din Dispeceratul Integrat pentru modul de gestionare a solicitării!, transmite dr. Annabella Muzsi.