MULȚUMIRI DIN WELS, PENTRU OSPITALITATEA OFERITĂ LA ”OSTERMARKT 2015”

Mult Stimate domnule primar Crețu!

Mult Stimate domnule Dr. Cosma!

 

 

Au trecut deja mai bine de două luni de la vizita noastră la Bistrița.

Pe această cale dorim să vă mulțumim cordial încă o dată. Ne-ați primit și ați dat dovadă pe parcursul șederii noastre la Bistrița de o ospitalitate deosebită, fapt care a făcut să ne simțim foarte bine în frumosul dumneavoastră oraș și să ne putem lua cu noi acasă multe amintiri frumoase! Multe, multe mulțumiri pentru eforturile făcute de dumneavoastră în acest sens și pentru frumoasele momente pe care am avut ocazia să le petrecem la Bistrița. Vă rugăm să transmiteți mulțumirile noastre și tuturor colaboratorilor dumneavoastră care s-au ocupat de noi pe timpul vizitei.

Atașat acestei scrisori veți găsi broșura noastră informativă pe care o edităm de două ori pe an pentru prieteni și membrii asociației noastre. În aceasta se găsește și un scurt material referitor la festivitățile ocazionale de oficializarea parteneriatului dintre Bistrița și Wels, din septembrie anul trecut, precum și impresiile de călătorie cu ocazia participării noastre la cea de-a 13-a ediție a Târgului de Paști de la dumneavoastră din Bistrița, alături bineînțeles de multe fotografii. Pe această cale am dorit să facel, celor care nu au putut să vină cu noi, cunoscute amintirile noastre și cât de mult ne-a plăcut la Bistrița.

Printre obiectivele pe care le-am vizitat în Bistrița s-a numărat și Centrul de Artă Tradițională ”Casa cu Lei”. Aici am putut admira și o expoziție de fotografii despre locuri și oameni din Transilvania de Nord. Pe această cale am dori să vă întrebăm dacă ați agrea ideea ca această expoziție să fie găzduită pentru o perioadă de timp și la Wels; o posibilă ocazile ar putea fi eventual ”Toamna Culturală Ardeleană în Austria Superioară”, ediția a IV-a, manifestare organizată anual de către asociația noastră regională, în cadrul căreia participăm și noi cu una sau două acțiuni culturale.

Vă transmitem salutări cordiale din Wels și spunem încă o dată, din toată inima ”Mulțumim” !

Cu respect

Dr. Christian Schuster

Președintele Asociației Culturale a Sașilor Transilvăneni ”Vecinătatea” Wels