MAIALUL BISTRIȚEAN MAGHIAR - EDIȚIA CU NUMĂRUL XVII

Un eveniment mult aşteptat şi organizat de Primăria Bistriţa și Palatul Culturii Bistrița, s-a derulat în Pădurea Schulerwald, cu ocazia Maialului bistriţean maghiar, aflat la a XVII-a ediţia, la care au participat şi s-au întrecut în pregătirea gustoasei mâncări – „Cel mai bun gulaş” - 16 echipe. 
Activitatea a demarat la ora 11:00, iar la ora 13:00, a început jurizarea de către trei comisii de jurizare conduse de primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul Gelu Muthi administratorul public, George Avram, care au acordat note ţinând cont de gustul şi mirosul gulaşului, calitatea mâncării, aspectul standului şi modul de prezentare, stabilindu-se un câştigător la fiecare comisie, care au intrat într-o urnă de unde au fost stabiliţi câştigătorii locului I, II şi III. Astfel, locul întâi l-a ocupat echipa Ţapinarii, locul II - echipa Primăriei Ketegyhaza din Ungaria, iar locul trei - echipa Nadia Tătar & Friends. Regulile concursului au fost aceleași ca și în anii precedenți, concurenţii şi-au adus de acasă ingredientele necesare pregătirii gulaşului, mai puţin carnea, cartofii şi lemnele, care au fost asigurate și în acet an de primărie. La final, însă, echipele concurente trebuiau să ofere gratuit, cel puțin 30 de porţii persoanelor prezente la maialul unguresc.

Au întreținut atmosfera cu un program artistic organizat de Palatul Culturii Bistrița, formațiile de muzică și dans din: Ungaria, Teaca, Voivodeni, Luduș, Iernut, Bogata, Rodna, Fanfara Garnizoanei Bistrița, Orchestra Profesionistă a Centrului Cultural Municipal și Ansamblul Profesionist ”Mureșul” din Tg. Mureș.

DORIS COSMA