LANSAREA ȘI RISCURILE EI

(Câteva recomandări pentru aspiranții la gloria literară într-o lume capricioasă)

O lansare este doar un început de drum, e promisiunea unei împliniri, șansa care ți s-a acordat la un moment dat și pe care evident nu vrei în nici un chip să o ratezi, mai ales că de obicei ocaziile de acest gen nu se arată prea des.

  1. Nu te îndrăgosti de subiectul tău

Garantat subiectul cărții tale ți se pare formidabil, altfel nu ai fi scris despre... Scrisul e o trudă pe care nimeni nu și-o asumă degeaba. Însă cititorul, dacă îl găsești, sau mai exact, dacă te găsește, poate fi de altă părere. Iată primul reper: citiorul trebuie convins și asta nu e puțin lucru.

  1. Curiozitatea poate deveni un aliat

Oamenii sunt mai degrabă înclinați să facă ceva din curiozitate decât din necesitate. Nu uitați, curiozitatea și ispita merg mână în mână și nu e nici un păcat să ne ispitim cititorii.

  1. Cum să-ți cultivi publicul?

Relația cu publicul e până la urmă la fel cu orice altă relație între oameni, ca să primești trebuie să dai, ca să câștigi atenție trebuie să oferi atenție.

  1. Critica și presa

Ei sunt arbitrii, te pot ajuta sau te pot încurca dar nu joacă de fapt, jocul îi aparține autorului și nici un arbitraj părtinitor nu va fi capabil să schimbe soarta unui autor la nesfârșit. Până la urmă publicul rămâne cel care decide.

  1. Propune-ți o țintă

Nu strică să ai o foaie de parcurs. Să știi unde vrei să fii și ce vrei să faci peste un an, 2, 5...

Succes!