Lansare de carte și muzică internațională la Tg. Mureș

        Sala de expoziții ”Apollo” a Școlii Populare de Artă din Tg. Mureș, a fost gazda unui eveniment literar – muzical de excepție. În avanpremiera Festivalului internațional de interpretare a muzicii populare ”Petre Săbădeanu”, la sala ”Apollo” au fost invitați iubitorii de lectură și de cântec popular românesc și internațional. Activitatea a fost moderată de scriitorul, Dorel Cosma – președintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. Din zona de nord a României, interpreta Bianca Cionca, ne-a purtat împreună cu instrumentiștii care au însoțit-o, în minunata lume a folclorului din Satu-Mare. Au urmat doi interpreți renumiți, din Israel, care au adus cu ei muzica beduinilor din Hagev, după care a venit și momentul literaturii.

            Prof. dr. Dorel Cosma și-a lansat cartea ”Pagini prăfuite”, apărută în 2023, la editura Nosa Nostra. Prof. Pahone Pop – trezorier I.G.F., primarul din Sântana – Dumitru Moldovan și artistul, Nelu Șopterean, au apreciat apariția acestei cărți, care cuprinde numeroase aspecte din viața autorului, dar și aspecte din cultura populară – internațională.

            Autorul, Dorel Cosma, a mulțumit vorbitorilor, iar mai apoi, vizibil emoționat, și-a amintit de paginile prăfuite ale copilăriei și a citit două poeme, dedicate părinților săi.

           Seara a continuat cu un micro-recital al artistei, Camelia Cherecheș, din Zalău și a grupului Atillio&Thomas din Italia – care a înviorat atmosfera și i-a îndemnat, pe toți cei prezenți, să fredoneze versurile mult îndrăgitelor șlagăre italiene.

            Specificăm că a fost o întâlnire internațională, la care au fost invitați laureații Caravanei ”Jose Antonio Vinas” din 2023 – Spania. Atât interpreții din România, cât și cei din Israel și Italia, s-au bucurat de aprecierile și aplauzele publicului din Ourense – Spania, dar și de atentul public spectator din Tg. Mureș.

         Cadrul intim, oferit de către conducerea Școlii Populare de Artă Tg. Mureș, aportul directorului – actorul, Iulian Praja și al echipei, pe care o conduce, au contribuit la realizarea unei seri culturale-internaționale memorabile.

Doris Nedelea