L’heure d’or de Paris pe scena Centrului Cultural Bistrita

L’HEURE D’OR DE PARIS PE SCENA CENTRULUI CULTURAL

 

Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa a adunat peste 350 de persoane  în sala mare de spectacole a Centrului Cultural Municipal din Bistriţa. Balerinii au reuşit să pună în valoare posibilităţile multi-artistice pe care Teatrul Naţional le are, acesta fiind pe lista puţinelor teatre din ţară ce înglobează muzica simfonică, balet, operă şi operetă în repertoriu. Ridicat în picioare, publicul bistriţean a demonstrat din nou a fi unul receptiv, primitor şi satisfăcut de cele prezentate de către profesioniştii constănţeni.

În cadrul evenimentului cultural Zilele Operei "Constantin Pavel"a doua zi a avut loc spectacolul susţinut de  artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa.  Compania de Balet a prezentat poemul vocal-coregrafic “L’heure d’or de Paris” în traducere "Ora de aur a Parisului" regia, scenografia şi coregrafia semnată de prim-solistul Horaţiu Cherecheş.

Cuvântul de deschidere a celei de-a doua seri de operă i-a aparţinut directorului instituţiei culturale, dr. Dorel Cosma şi dr. Mircea Gelu Buta, amândoi amintind importanţa manifestării organizate şi în acelaşi timp mulţumindu-i pentru prezenţă sopranei Daniela Vlădescu, directoarea Teatrul Naţional "Oleg Danovski".

Invitată la Bistriţa de multe ori pentru a lua parte la diferite acţiuni culturale organizate de Centrul Cultural Municipal, Daniela Vlădescu a mărturisit pe scenă că va onora mereu cu prezenţa fiecare invitaţie ce vine din partea acestei instituţii, deoarece aici se simte întotdeauna acasă.         

Bistriţenii prezenţi au avut parte de un spectacolul frumos, ce a durat aproape 2 ore cu o pauză de 15 min. În prima parte am văzut un spectacol clasic de balet, iar în a doua parte a fost o demonstraţie superbă de balet neoclasic, pe chansonetele interpretate de Daniela Vlădescu şi Marius Eftimie.

Evoluţia tinerilor balerini a fost recompensată prin ropotele de aplauze care parcă nu se mai terminau, cei prezenţi ridicându-se în picioare tocmai pentru a le oferi artiştilor ceea ce merită ... aplauze.

Cortina a fost trasă şi astfel s-a  încheiat cu succes şi cea de-a IV-a ediţie a festivalului Zilele Operei "Constantin Pavel".

 Doris Gîţa