INEDIT! CORNEL UDREA VORBEȘTE DESPRE DESPRE PLĂCUȚE ȘI TĂBLIȚE

Să ne începem ziua cu un zîmbet voinic, ca și profesoara de paleografie, avocat de meserie și politician artizanal: " Aici, pe pămînt românesc, s-au descoperit plăcuțele de la Tărtăria, primul scris în lume. Nici nu se inventase civilizația sumeriană" ( spusă în 4 februarie 6543, 2022 d.Chr. , în Aeropagu' (sau aerofagu' ?) românesc.

1. Acelea sunt tăblițe nu plăcuțe ( de frînă) în număr de trei, cu pictograme, ce se regăsesc și la alte popoare, din neolitic. De ce spunem aceasta ? Fiindcă, un simbol animalier, pastoral, capra, a fost reprezentată pe toate aceste artefacte, ca o...capră, cum altfel ? Și cam tot în aceeași perioadă.

Dacă intromisionați google-ul aflați chesti mai ample despre mesopotamiștii dupe Eufrat. Este un fluviu, nu o băutură răcoritoare.

2. Este bine că puneți la punct lucrurile, cînd afirmați că pe vremea plăcuțelor( suedeze) sumerienii nici nu fuseseră inventați ! Cred că aveți dreptate: ai noștri, încă mai lucrau la tunelul de sub Bucegi.

Duamnă sunteți într-un real pericol de imagine: în Parlament, s-a difuzat apelul unei alte Marianne, cu bonetă frigidiană, tricoloră, tot avocată, care îndeamnă Armata să puie mîna pe putere și să îi imbolnăvească de saturnism pe conrupții puliticieni !

Ca de obicei, mătușile diasporence sunt dispuse ori să puie mîna pe flintă, ori să ducă cartușe *la trăgători, dar părerea lor este că ar fi bine să li se înfingă educativ nește plumb în buci, celor îmbuibaț !

Să nu vă supăraț pe mine,duamna Avocat: am lucrat cu materialul clientului.

PS * Este cacofonea mea, fac ce vreau cu ea ! Astai nimic pe lîngă ce procedeaza anumite persone superate pe limba folosită.