I.G.F. CARAVAN - 2016

Caravana organizată de Uniunea Mondială de Folclor - iniţiată de prof.dr. Dorel Cosma, preşedintele I.G.F. - a ajuns în acest an la ediţia a IV-a.

Evenimentul este menit să promoveze muzica populară, tradițiile și soliștii vocali din diferite părți ale lumii și a debutat acum trei ani în România în staţiunea Colibiţa. A fost un prim efort deosebit depus de Federaţiile Naţionale de folclor din România, Italia, Franţa şi Spania.

Rima Viederienė și Jurate Garnelienė din Lituania

Rima Viederienė și Jurate Garnelienė din Lituania

În acest an Caravana I.G.F. s-a derulat sub atenta coordonare și organizare a vicepreședintelui I.G.F. – Antonio Vinas – președintele Federației de Folclor din Spania. Colaborarea apropiată cu președintele Federației de Folclor  din Portugalia – Carlos Olivera  a permis susținerea unui program și în țara vecină acolo unde s-a sunat de fapt adunarea, la aeroportul din Porto. Trebuie menționat faptul că deși într-o altă țară, Antonio Vinas s-a remarcat prin spiritul organizatoric și dăruirea pentru culorile I.G.F.

René Sourisseau, Sarah Auguin și Raymond Martineau din Franța 

Omar Abu Ajaj și Mheisin El Satayaa din Israel

La Caravana din acest an, au răspuns cu soliști valoroși Federațiile Naționale de Folclor din Lituania, Israel, România, Franța, Spania, Portugalia, Venezuela. Spectacolele s-au bucurat de succes atât în Portugalia cât și în Spania. Condițiile de cazare și masa din Spania – la Caldaria au fost remarcabile oferind delegațiilor posibilitatea unor momente de relaxare bine gândite și stabilite de organizatori. Președintele I.G.F. – prof. dr. Dorel Cosma a fost prezent la manifestările din Spania și a decernat premii din partea I.G.F.

Cornelia Hoha și Teodora Simionca din România

Marcos Pardo din Spania

Fiecare delegație a fost premiată cu certificate de excelență realizate într-un mod artistic deosebit la care s-au adăugat reviste, insigne și diverse simboluri ale Uniunii Mondiale I.G.F. Binevenită a fost și întâlnirea cu primarul municipiului Qurense – domnul Jesus Vazquez Abad care pentru sprijinul acordat mișcării folclorice din Spania a primit distincția : Medalia de aur I.G.F. așa cum de altfel această medalie de aur i-a fost decernată și vicepreședintelui I.G.F. – Antonio Vinas.

Manuel Mário Domingues și Miguel Gonçalves din Portugalia

Julio Gonzalez din Venezuela

Felicitări tuturor participanților , organizatorilor și sprijinitorilor acestui eveniment.

 

Consilierul Președintelui I.G.F.

Adrian Pușcaș