HANDBAL FEMININ: Gloria Bistrița s-a impus în deplasarea de la Lublin și rămâne liderul grupei C a European League

Echipa de handbal feminin Gloria Bistriţa a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia MKS Lublin, scor 29-26 (18-12) în penultima etapă din grupa C a European League. Gloria şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală încă din etapa trecută.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Kovarova 4 goluri, pentru Lublin, respectiv Laslo 9, Bazaliu 5, pentru Gloria Bistriţa.

În cealaltă partidă a etapei, HSG Bensheim – Neptunes Nantes, scor 37-30.

În primele meciuri din grupă, Gloria Bistriţa a obţinut rezultatele: 26-23 cu MKS Lublin, 35-27 cu HSG Bensheim, 19-19 şi 34-29 cu Neptunes Nantes. După 5 etape, Gloria Bistriţa rămâne lider neînvins, cu 9 puncte, urmată de Neptunes Nantes, cu 5.

În ultimul meci din grupa C, formaţia antrenată de Florentin Pera va evolua pe teren propriu, cu HSG Bensheim, în 17 februarie.

Sunt mândru de echipă, îmi felicit fetele, chiar dacă eram calificați am jucat cu dorință, cu atitudine, s-a văzut unitatea grupului. Am jucat foarte bine în prima repriză, cu energie, am arătat siguranță în apărare, am găsit soluții bune în atac și, cu șase goluri avans la pauză, ne-a fost mai ușor în repriza a doua, când am dat șansă tuturor jucătoarelor să evolueze. Sunt bucuros pentru această victorie mare, echipa noastră este neînvinsă anul acesta și este într-o formă foarte bună. Suntem foarte fericiți că am reușit să ne realizăm obiectivul, o performanță frumoasă având în vedere că am plecat cu a doua șansă, Nantes era clar favorită. Cred că cel mai bun joc al nostru a fost la Nantes, unde am obținut puncte prețioase. Mă bucur că am reușit să avem un parcurs aproape perfect, că vom termina pe primul loc în grupă, vom juca în sferturi și am mare încredere că ne putem califica în Final Four. În ultima etapă, cu Bensheim, vom încerca să gestionăm situația privind anumite jucătoare care sunt epuizate după atâtea drumuri și jocuri dificile, dar bineînțeles că ne dorim să încheiem grupa cu o victorie în fața propriilor suporteri. Indiferent cine va fi adversar în faza următoare, chiar dacă avem obiectivul realizat, calificarea în sferturi, vom face tot ce ține de noi să ne calificăm în Final Four, a declarat antrenorul Florentin Pera.