FLORI, ZÂMBETE ȘI CÂNTECE DEDICATE FEMEILOR VÂRSTNICE !

Un spectacol de o sensibilitate aparte a avut loc ieri, 5 Martie, la Teatrul de Vară  dedicat „Persoanelor Vârstnice” . Într-o organizare de excepţie a Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”, artiștii care au urcat pe scenă - Alexandru Căpitan, Rozalia Fucă Tomescu, Ioan Lazăr, Mărioara Sigheartău, Petre Petruse și Vasile Topârceanu - au oferit spectatorilor, momente frumoase, momente unice de o înaltă ţinută. Doamnele au fost salutate, omagiate şi li s-a adus un cuvânt de recunoştinţă pentru tot ce au făcut, având „părul nins”, dar cu inima şi sufletul tânăr, scoţându-se în evidenţă caracterul deosebit şi stima de care se bucură din partea semenilor şi a celor care le iubesc, aspecte precizate în deschiderea manifestării de către Prof.Dr. Dorel Cosma – directorul Centrului Cultural Municipal - președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan și viceprimarul municipiului George Avram.

În deschiderea manifestării Prof.Dr. Dorel Cosma a adresat un cuvânt de bun venit doamnelor precizând că ”este o zi deosebită în care vrem să vă aducem mulțumiri pentru ceea ce ați făcut pe tot parcursul vieții, mame și bunici care ați reușit să aduceți bucurie și frumusețe în familiile dumneavoastră” , apoi Emil Radu Moldovan a vorbit despre atât de importantul rol al femeii în societate și familie. „Aproape totul se datorează mamei și soției, care, pe lângă serviciu, îndeplinesc cele mai multe din sarcinile unei familii”, a spus președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan a reluat un prețuit gând, spunând că până și carierele politice ale bărbaților beneficiază de sprijinul soțiilor - „Întotdeauna în spatele unui om politic puternic se găsește o femeie puternică”. Viceprimarul municipiului George Avram a transmis, în acerași notă de admirație, gândul de domniei sale, al primăriei municipiului și al domnului primar ing. Ovidiu Crețu, urând multă sănătate, la mulți ani, o primăvară frumoasă și viață lungă. Din partea Primăriei Bistriţa și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,  au fost oferite garoafe tuturor femeilor prezente, un gest nobil şi frumos.

În faţa unei săli pline au evoluat pe scenă, într-un spectacol de ţinută şi de suflet, Alexandru Căpitan, Rozalia Fucă Tomescu, Ioan Lazăr, Mărioara Sigheartău, Petre Petruse și  Vasile Topârceanu din București, care au susținut un spectacol de romanțe și muzică de petrecere.

Să ne trăiţi mulţi şi fericiţi ani frumoase şi stimate doamne!