FESTIVALUL ”PETRE SĂBĂDEANU” - TG. MUREȘ ED.I-A

Asociația culturală ”Mureșul Superior”, Fundația culturală ”Șopterean” din Târgu Mureș au organizat la Palatul Culturii din Târgu Mureș Festivalul concurs, național de interpretare a cântecului popular ”Petre Săbădeanu”. 

Inițiatorul și directorul festivalului a fost îndrăgitul interpret de muzică populară Nelu Șopterean secondat de realizatorul TV Ioan Cristian Țăran. Sala Palatului a fost arhiplină în cele două zile de festival dovedind dragostea spectatorilor mureșeni pentru cântecul popular și pentru cel care a fost artistul Petre Săbădeanu.

Sprijiniți de Consiliul Județean Mureș și Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, Festivalul s-a bucurat de un real succes în concurs rămânând după preselecție un număr de 19 soliști din diferite zone ale țării. La final juriul prezidat de prof.dr. Dorel Cosma, a decis acordarea Marelui Premiu interpretei Oana Vențel din Alba-Iulia care s-a dovedit a fi o tânără cu reale posibilități artistice. De remarcat excepționala orchestră din Reghin coordonată de prof. Ioan Conțiu care a impresionat prin calitatea execuției artistice pe toți cei prezenți. Eforturile organizatorilor au fost încununate de succes subliniindu-se preocuparea inițiatorului - Nelu Șopterean pentru cei care au fost, cei care sunt și cei care vor veni.