FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ „LIVIU REBREANU”- LUNI, 28 NOIEMBRIE

Acțiunile din cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu” în cea de-a treia zi, au debutat la ora 10:00 la Galeriile ”Casa cu Lei”, unde a avut loc vernisajul expoziției de caricaturi semnată de Marian Avramescu și Lucian Dobârtă, moderatorul fiind scriitorul și umoristul, Cornel Udrea.

În aceeași locație au avut loc comunicări, dezbateri și lansări de carte pe aceeași temă: ”Literatură și Teatru”. Intervenții au avut scriitorii: Pop Aurel, Hava Pinhas Cohen, Afif Shlewet, Rushdi Al. Modi, Joel Conte, Antonia Bodea, Vidican Alexandru, Iulia Pațiu, moderatorul dezbaterilor literare fiind Menuț Maximinian.
Cei mici au avut parte, de la ora 11:00, de o nouă piesă de teatru - ”Punguța cu doi bani” - în interpretarea actorilor de la Teatrul pentru copii și tineret ”Alexandru Misiuga”. Cu sala plină de copii, păpușarii de la Palatul Culturii au susținut al II-lea spectacol din cadrul festivalului ”Liviu Rebreanu”. Spectacolul s-a desfășurat într-o ambianță plăcută, cu multe personaje, multă muzică și voie bună. 
”Punguța cu doi bani” - o piesă de teatru în care personajul principal, certat și alungat de acasă de stăpân, nu este altul decât harnicul și înțeleptul cocoș care demostrează că prin perseverență și îndrăzneală își face stăpânul din om sărac, om bogat.
De la ora 18:00 pe scena Palatului Culturii Bistrița au urcat actorii bucureșteni: Dan Tudor, Marius Bodochi, Ana-Ioana Macarie, Dragoș Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru și Andrei Duban - prezentând publicului spectator un adevărat regal teatral - ”Omul cu mârțoaga”. 
Având ca punct de pornire tema piesei ”Omul cu mârțoaga” de George Ciprian, regizorul - Dan Tudor - a făcut o adaptare uimitoare, un adevărat joc fantastic unde comicul absurd și realismul au sedus atenția și emoția spectatorilor. O piesă de teatru extraordinară, rolurile interpretate cu profesionalism de către actorii bucureșteni, comicul absurd dar și de situație - au contribuit la bunădispoziția publicului bistrițean prezent în sală. 
Doris Cosma