FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ „LIVIU REBREANU” - DUMINICĂ, 27 NOIEMBRIE

Cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură a debutat de la ora 10:00 la Centrul Documentar Expozițional de pe Pietonal, unde scriitorii invitați la Bistrița au susținut o serie de dezbateri, comunicări, lansări de carte pe tema ”Literatură și Teatru”. Intervenții au avut: Ioan Radu Văcărescu, George Precup, Emil Cătălin Neghină, Bogdan Cioabă, Laslo Robert, Felician Pop, Francisc Balog, Daniel Balog, Mesut Senol, Esra Alkan, Menuț Maximinian, Zorin Diaconescu și Vasile Jimboreanu. 

Toți cei prezenți la Bistrița în aceste zile de festival au fost invitați in studioul postului de televiziune TV Bistrița, unde fiecare a avut la dispoziție 2-3 minute pentru a-și prezenta propriile creații. 
Începând cu ora 18:00, în sala mare de spectacole a Palatului Culturii Bistrița actorii Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești au jucat piesa ”Legat în lanțuri” de Georges Feydeau, versiunea românească în regia lui Bogdan Cioabă. Din distribuție au făcut parte Mirela Popescu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Mirela Dinu, Petrică Dumitrescu, Cristina Caragea, Adrian Duță, Robert Tudor, Daniela Butușină, Elena Mengheși, Sorin Voica.
 
„Legat în lanțuri” – o comedie clasică, după un text de Georges Feydeau, autor celebru de vodeviluri şi comedii înrudite cu farsa. Adepţii terapiei prin teatru s-au amuzat copios. Gongul a anunţat o comedie spumoasă despre Parisul din La Belle Epoque, cu umor rafinat şi replici cu dublu sens, în regia şi adaptarea regizorului Bogdan Cioabă.
Scenografia este semnată de Cristina Ciucu.
Publicul bistrițean a avut parte de două ore de reconfortare, de râs și de bună dispoziţie. O trupă de forţă a teatrului ce s-au reunit pe scenă cu o misiune precisă: aceea de a destinde.
Ținând cont de reacția publicului prezent în sala de spectacole, credem cu desăvârșire că misiunea actorilor a fost îndeplinită. 
Doris Cosma