FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU ȘI LITERATURĂ „LIVIU REBREANU” - 29 NOIEMBRIE

Cea de-a patra zi a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu” a continuat cu o serie de activități literare. Încă de la ora 10:00, în sala ”Conexiuni” a Palatului Culturii Bistrița au avut loc comunicări, dezbateri, lansări de carte ai scriitorilor: Vasile Muste, Adriana Weimer, Ioan Godja, Victor Știr, Victoria Fătu Nalațiu, Nicolae Feier, Ioan Lazăr, Vasile Beni, Vrăjmaș Niculae, Mariana Pândaru Bârgău, moderatorii acestei zile dedicate literaturii fiind Menuț Maximinian și Zorin Diaconescu. 

În sala mare de spectacole, de la ora 18:00, publicul bistrițean a avut parte din nou de o piesă de teatru în premieră la Bistrița, interpretată de actorii Marius Bodochi și Dan Tudor - ”Taxi Blues”.
Un actor..., Ajunul Crăciunului..., o poveste de viață... undeva, departe...
Un text de excepție, în care autoarea Ana Maria Bamberger, prin intermediul unei teme centrale, și anume aceea a emigrației, țese o gamă de trăiri sufletești în care, până la urmă, oricine, se poate regăsi.
Piesa de teatru a adus în scenă povestea regelui Lear într-un context cu totul inedit; un mare actor român este exilat în Germania la volanul unui taxi. Blues-ul este balansul pe care acesta l-a facut între „a Juca Lear în România” şi „a Fi Lear în Germania”.
Apariţia neaşteptată a unui personaj autohton în staţia de taxi din Hamburg a făcut ca povestea să devină extrem de amuzantă. Modul în care cele două personaje au interacţioneat a facut, desigur, deliciul publicului.
Un spectacol cu trăiri şi stări extreme, interpreţii celor două roluri - Marius Bodochi și Dan Tudor - fiind ei înşişi doi artişti diferiţi ca structură, dar compatibili cu ideea spectacolului.
Vă invităm cu drag și miercuri, 30 noiembrie 2016, la un nou spectacol de teatru cu actorii Teatrului de Artă Deva - ”Trei surori” de A.P. Cehov. 
 
Doris Cosma