FELICITĂRI PENTRU ”NUNTA ZAMFIREI”

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la inaugurarea Festivalului internațional de Folclor „Nunta Zamfirei”, a acestui festival extraordinar la Bistrița, doresc și eu, ca reprezentantă IGF pentru Germania, să transmit cele mai sincere felicitări și un călduros „La multi ani”. De-a lungul celor 20 de ani, sute de tinere talente din ţări diferite, chiar și de pe alte continente, au participat la acest festival, între timp renumit, la care au fost primiți cu bratele deschise de organizatorii municipiului Bistriţa, de Primăria Bistrița, în frunte cu persoanele din gremiul organizatoric de atunci și de astăzi, cu primarul Teodor Ovidiu Crețu și prof. Dorel Cosma, la care am fost primiți și noi în anii 2012 şi 2013. Mulțumim! Am fost onorați să participăm.

Acest festival este ceva deosebit pe meleagurile Transilvaniei de Nord și este predestinat să fie susținut la Bistrița, pentru că George Coşbuc este scriitorul Ardealului de Nord, și noi, înainte de plecarea din ţară, am avut ocazia să mai cunoaştem lucrările sale. Una dintre cele mai frumoase și renumite este „Nunta Zamfirei”.

Primiți, vă rog, respectul și admiraţia noastră, împreună cu urări de bine și sănătate, și pentru toți cei care în spatele culiselor sunt activi, pentru ca „nuntaşii” şi musafirii veniți de departe să se simtă ca acasă.

Cu multă stimă, respect și urări de bine,

Annemarie Wagner