DORIN DORBRA ȘI TEATRUL DE COMEDIE LIBERALĂ

Senatorul Dorin Dobra a ţinut să se facă remarcat într-o conferinţă de presă la sediul PNL. După ce a informat auditoriul că Adrian Titieni va merge la o nuntă, iar bistriţenii ar trebui să aplaude acest fapt inedit, după ce a vorbit nuanţat despre cum s-ar putea salva anumite edificii culturale, Dorin Dobra a încheiat periplul verbal cultural cu o nouă găselniţă marca PNL. 

Astfel, senatorul care a promis în 2012 un mall doar pentru tineri, contestă înfiinţarea unui teatru profesionist la Bistriţa, vezi Doamne, din grija faţă de banul public. Memoria domnului senator Dobra pare că a intrat într-un stand-by pentru că acum doi ani, fiind într-o alianţă care a păcălit o ţară întreagă, recte USL, era frate cu Ovidiu Creţu şi susţinea că aşa primar nu va mai avea Bistriţa niciodată. Atunci nu îl recunoştea probabil pe Titieni ca un exemplu comportamental şi vizionar pentru Bistriţa, dar avusese grijă ca în 2011 acelaşi Dorin Dobra, profesor universitar la Babeş-Bolyai, să ia cu entuziasm de la bugetul local, adică din banii cetăţenilor 60.000 lei, adică vreo 15.000 euro pentru organizarea StudFest, manifestare dedicată studenţilor din Bistriţa şi de aiurea. Din aceşti bani, doar A.G.Weinberger şi Victor Rebengiuc au reprezentat ceva, dar în rest... banii s-au cheltuit. 
Concluzia generală a fost că liberalii s-au distrat ei între ei, adică liberalii maturi laolaltă cu Liga studenţilor liberali, pe bani publici. Evenimentul a avut impact zero la nivel naţional şi local, lucru de aşteptat, ţinând faptul că organizatorii n-au adus nici măcar o formaţie care ar fi putut atrage studenţii. Evenimentul a continuat şi în 2012, respectiv 2013, cu aceeaşi lipsă de impact. Mai mult, în 2013, Dorin Dobra şi studenţii au făcut mare tam-tam cu salvarea unei locomotive cu aburi, cei prezenţi donând sume de bani. Lăsând la o parte faptul că biata locomotivă nu a fost salvată şi banii donaţi de oameni se devalorizează acum în cine ştie ce conturi liberale, ediţia din 2013 a fost tot un eşec. 
În 2014, odată cu ruperea USL-ului, s-a rupt şi lanţul de iubire dintre Dorin Dobra şi banul public pentru festivalul studenţesc. După ce şi-a făcut “făcutele” pe mulţi bani de la bugetul local, senatorul Dobra a sărit ca ars, în 2014, acuzându-l pe Creţu că nu mai vrea să finanţeze festivalul studenţilor. 
Între noi fie vorba, să-i dai 60.000 de lei lui Dorin Dobra ca să organizeze un festival e ca şi cum ai da bani ca să curgă Bistriţa la vale. Mergând după logica senatorială a celui care a avut să facă grădină zoologică la Orhei, presupunem că Dorin Dobra ar vrea teatru la Bistriţa doar cu condiţia să-l administreze el cu liberalii lui. Concluzionând, putem spune că liberalii merg şi la aceste alegeri după acelaşi motto: „combinaţiile pe bani publici nu-s bune, atâta timp cât nu le facem noi”.
Apropo, halucinantă declaraţia lui Dorin Dobra, care spune că, odată cu anunţarea candidaturii lui Titieni, în sediul PNL "au început să vină oameni". (?!?!)
SURSA: OBSERVATOR-BN - AUTOR: AUGUSTIN DANCI