DE LA MAESTRUL CORNEL UDREA ZICERE: SUNTEM UN POPOR DE MEDIOCRI!

Suntem un popor de mediocri. Ne place mediocritatea, traiul într-o mediocritate vopsită în culori pastelate Este comod, nu implică prea mult, nu există vinovați. Dorelismul este suportul tehnico- științific al mediocrității active.

Școala, cu puține și vechi excepții, produce absolvenți mediocri. Așa-zisele universități cu plată, multe, cu denumiti diverse și preocupări intense de a produce mediocritate atingătoare de academism, de spiritul universitar, școli" înalte" , de substituție universitară ( ca cea păstorita de un general de recuzită, el îsuși ditamai profesor universitar, cu drept de a conduce doctorate, o mediocritate care nu a publicat un rînd manuscris original ) scot în serie mare, incompetenți, luați pe picioare, vii, specialiști în strategie națională de apărare, majoritatea plagiatoare, fără vreo tresărire de conștiință, posesori de diplome trimise prin poștă.

Mediocritatea se simte bine, huzurește în politică. Vîrfurile noastre politice definesc o mediocritate cu ifose, dar cu principii de străduță lăturalnică și cu felinar roșu, și zorele la ferești.

Nu am găsit printre ei, în 32 de ani, vreun teoritician de politici, un autor de carte politică ce definește starea de fapt a acestui conglomerat verminal de analfabeți mascați, pentru care rostirea, fară hîrtiuță, a unei fraze, este o izbîndă uriașă !

Atunci cînd un fost boxer, ajunge parlamentar, și pune la zid intelectualitatea, dojenește poporul, pleznește cu lovituri nepermise obrazul limbii române, ud și-n chiloți de efort intelectual, cînd cineva se duce la tribuna parlamentului să zbiere: " Vă mănînc pe toți, vă mănînc rînd pe rînd" ca-ntr-o sărbătoare gastronomică și canibală, cînd...atunci vorbim despre victoria mediocrității, ținînd strîns în pumn decizia ! Care nu poate fi decît mediocră, neproductivă, toxică.

Performanța, perfecționiștii pierd aerul din pneuri și sfîrșesc în mediocritate, dacă nu părăsesc cîmpul de luptă, presărat cu cadavre ( păpuși) înainte de începerea bătăliei. Asta se și urmărește.

Cel care are idei și luptă pentru ele, este ștampilat, surghiunit ! " Uite-l, cum umblă să ne ia pita !"

" Aurea mediocritas" , nu este strategia substantivată a unui singur partid.

Care sunt activitățile de bază pentru ca mediocritatea să funcționeze și să trăiască mult, ca personajele bune ( ca colesterolul bun) ?

- Las-o, că merge și așa...

- Leag-o cu sîrmă, mai ține o vreme!

- Dă-i pace, nu cere de mîncare.

- Să ai mereu lipici la casă.

- Tot trebuia s-o schimbi.

- Pune-o tot așa ( tot acolo) că nu se vede.

- Hai,mă, cine crezi că o să cotroleze ?

- Și ce să-i fac ? Doar nu cumpăr una nouă pentru atîta lucru !

- Trebuia să fie largă, nu strîmtă ? Bună e și așa: acoperi cu ceva !

- Nu schimbi nimic, a fost bun pentru mă-ta și tată-to, e bun și pentru tine.

Mediocrul, chiar și după ce de se descalță, lasă urme de noroi pe podele.