Cornel Udrea: Despre primul om care a pus piciorul în Cosmos

Primul om care a pus piciorul în Cosmos , a fost cățelușa Laika, plecată căpitan și la întoarcere maior, ca o recunoașterea vitejiei. Ea a fost separată de celelalte cățelușe, din mai multe motive de împerechere și pui ulteriori.
A raportat tot ce a avut de spus ( de lătrat) dar a păstrat o muțenie agresivă față de întrebarea ce capitaliști imperialiști a întîlnit cînd zbura. A înfiat-o Iuri Gagarin dupe ce a revenit înapoi de sus , de la altitudinea aceea mare. Cei doi s-auînțeles foarte bine, nimeni n-a mușcat pe nimeni. Decesul a fost cauza morții lor.
Faptul că SUA ar fi pus picorul pe pămîntul Lunei, e basme: datorită lipsei de gravitatea, Luis Armstrong ar fi zburat dupe suprafață azón perc ! Adică mintonaș de cum a ieșit din șcătuie, fiindcă-i mult prav și sunt furtuni comice.
A fost și un român pe lună, timp de-o săptămînă, lucru consemnat în cartea cu același nume de Henritte Yvone Sthendal. De întors s-a întors, dar nu și-a mai revenit.
Oamenii japonezi vor să merge pe planeta Martie: dupe cum știm despre ei, dacă și-a pus-o în cap, apoi chiar că o fac ! La ei nu mere, cu cîr cu mîr ! Ai zis că te duci, apoi te duci, altfeli au bușid-o !