CORNEL UDREA: CEAUȘESCU NU A PLĂTIT DATORIILE ȚĂRII. EL DOAR LE-A FĂCUT, POPORUL LE-A PLĂTIT!

Vă rog să citiți TOT pamfletul,nu faceți trimiteri doar la ceea ce potrivește cu convingerile dumneavoastră !

 Pentru cei care spun că Ceaușescu a plătit datoriile țării. Nu, el le-a făcut, poporul le-a plătit. Și-a iubit țara ? S-a iubit pe sine, la modul primitiv nord-coreean, megaloman, cinic și nepasător la suferințele create.

Dovadă stă Casa Poporului, care a gonit din locuințe 57.000 de familii,  a distrus monumente istorice, biserici,  si case familiale. A fost ridicată cu 100.000 de oameni, dintre care 5000 de soldați lucrînd în 3 schimburi, care a costat 3 miliarde de dolari, și 300 de morți, dintre muncitori.  Este cea mai mare și mai costisitoare lucrare printre cele mai "  lipsite de succes și rușinoase proiecte de arhitectură, făcute vreodată" (  site-ul ArchDaily" ) 

 Nostalgicule mucegăit, patriotismul înseamnă 15.000 de  candelabre din cristal de Mediaș, cel mai mare avînd 2 tone ? 1 milion de metri cubi de marmură, 900.000 de metri cubi esențe de lemn, 5.500.000 de  tone de ciment ? Ai fi călcat tu vreodată pe cei 220.000 de metri pătrați de covoare ? Cu ce bani s-a făcut,  și s-a plătit ?

Pentru locuința aia gratuită,  de care vă tot kkați pe voi de entuziasm oamenii au plătit cu vîrf și îndesat, acoperind cu sudoarea lor costurile ei. Aveți știință despre  ce destin urma să aibă Capitala, după 1977 ?

Nu te-ai gîndit, boule, vreodată, de ce pe aleile dintre blocuri nu încape  nici acum, decît o mașină, că nu exista niciun loc de garaj ? Ai auzit de Orwell ? Aia ne aștepta: toți  locuind în cartiere compacte, uniforme, mîncînd în uriașe cantine, cu viața pe ceas, duși și aduși de la muncă, cu cap de coloană și tabel.   Începusem deja: 2 ore de program la televizor, cu slăvirea cuplului, mii de urechi ciulite și cu ridicarea în miez de noapte a celui care îndrăznea să gîndească. Ți se pare SF ?

A dizlocat 3.500. 000.de țărani, din satul și asa mutilat de cooperativizare, ca să creze clasa muncitoare a salopetelor cenușii, cu număr pe piept și capul în pămînt, unde adjunctul  Celui de Sus era secretarul de partid.

 Marele patriot avea în planurile sale de dragoste pentru popor, ca pînă în anul 2000  să fie rase de pe fața pamîntului 7000-8000 de sate, cu biserici cu tot, cu cimitire. Terenul " cîștigat" ar fi redat agriculturii 300.000 de ha. Cînd si cum ar fi devenit aceste hectare apte pentru agricultură, in cîți ani ?  În 1967, cînd a început schizofrenia megalomanică, satul românesc avea 11,8 milioane de locuitori.  Ce s -ar fi  ales de ei, in 33 de ani ? Faină iubire, de popor, dibaci cîrmaci !

Pleznești de indignare că industria românească a ajuns la fier vechi ! De ce nu vrei să spui că 92% din producție, mergea spre CAER, în principal, spre  URSS. Au dispărut. Pentru cine să mai produci, la ce cote de concurență tehnică, pe piața mondială ?

Să nu uit: Casa aceasta a Poporului,  unde acum ocupă 400 de încăperi și 2 săli de ședințe, bravii noștri frecangii de mentă, are 1100 de încăperi,  tot semn al dragostei de țară. Și 9 nivele subterane, 92 de m. sub pămînt, 2 adăposturi atomice, ca într-un idiot și repetat film american de duzină.

Cam cît costă  acum energia electrică și încălzirea spațiilor ocupate ? Cine le plătește ? Măcar ai bucria mică și secretă că mare lucru nu s-a schimbat, și aici îți dau dreptate...

Totuși, să nu fim atît de pătimași,și să recunoaștem că s-au făcut mereu economii la curent și la încălzire: avem  în mediul rural, acolo unde s-a născut veșnicia mamei ei de viață,  3000 de clădiri, cu  destinație școlară, în paragină, distruse, în ruine, unde nici cîinii nu se adăpostesc.

Satul nu mai are copii, au dispărut marile familii de rădăcină, cu 8-10 copii. În schimb,avem sate cu acces la internet, dar fără lumină eletrică !

 Și cercul se închide: poporul de azi se hrănește tot cu patriotismul oral. Acolo unde  se închide cartea școlară se deschide poarta  sărăciei de minte.  De aceea, ca izbăvire Roexit, să mîncăm, și  să gîndim românește !

PS pentru incurabili: 4 decembrie 1957. Revolta tăranilor din Vadu Roșca ( azi jud. Vrancea) a fost înăbușită de trupe de securitate, conduse de gen. ( cu 2 stele)  Nicolae Ceaușescu, șeful Direcției Superioare Politice a Armatei.  Bilanț: 9 morți ,48 de răniți. Cel mai tînăr mort, un copil de 14 ani.

ACESTA ESTE UN PAMFLET PRETEXTUAL. SE SIMTE CINEVA VIZAT, " NOSTALGIC MUCEGĂIT" SAU " BOU" .? Nu am dat nici măcar vreun indiciu, de nicio natură, care  să apropie aceste formulări de vreo persoană.  În schimb, am fost jignit, direct , cu termeni mult mai duri, mai suburbani. O sumedenie nu a avut răbdarea să ducă pînă la capăt lectura, dar s-a agățat de o creangă ca să definească, din punctul său de vedere, trunchiul. Acela nu este un dialog și nici interlocutorul viabil.