CERTIFICAREA HELIPORTULUI, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Certificarea heliportului SMURD al Spitalului Județean de Urgență Bistrița intră în linie dreaptă. De ce, aflăm chiar acum.

Ne apropiem de ultima etapă a pregătirii dosarului de certificare a heliportului SMURD al Spitalului Județean de Urgență Bistrița. În calitate de manager și administrator al heliportului, m-am deplasat la București cu întreaga echipă de deservire a acestuia pentru a participa la cursurile speciale de instruire”, spune managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

 

În septembrie anul trecut s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unui heliport pe terasa superioară a SJU Bistrița, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD. Valoarea contractului fiind de 1,5 milioane euro, bani asigurați din bugetul județului. Lucrările au fost finalizate.

 

Heliportul va fi deservit, în trei ture, de 13 persoane (personal operațional – 5, serviciu de urgență privat de pompieri – 8). Noua structură va fi în subordinea managerului SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Raimond Petruț, editor coordonator AS TV