BISTRITZER OKTOBERFEST 2015, O EDIȚIE REUȘITĂ

Ediția II-a a mega-evenimentului ”Bistritzer Oktoberfest” - desfășurată în perioada 2-4 octombrie pe Pietonalul ”Liviu Rebreanu”, organizată  de Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” cu sprijinul Primăriei Bistrița - a fost  și în acest an o reușită totală.

Bistrițenii, veniți în număr foarte mare, s-au putut bucura în aceaste trei zile de concursuri - de băut bere și aruncat butoiul, spectacole de fanfară și dansuri oferite de ansamblurile Centrului Cultural Municipal dar și de recitaluri oferite de artiștii invitați special la manifestare.

Succesul de care s-a bucurat evenimentul a fost amintit și în câteva din editorialele de succes din Bistrița, pe care le amintim și mai jos:

BISTRIȚEANUL.RO:  BISTRIŢA în delir. Peste 2000 de bistriţeni în stradă, la final de Oktoberfest .

Bistriţeni au ieşit astă-seară pe pietonalul Liviu Rebreanu să se bucure de bere, mici, grătare, fripturi şi concertele susţinute de Ovidiu Ţurcă Band (însoţit de Monica Şandor, frumoasă apetisantă, durdulie), băieţii de la Maxim (care au isterizat din nou sute de puştoaice) şi Ruby, care a încheiat apoteotic Oktoberfestul...

Plini de energie şi cu voci promiţătoare, Ovidiu Ţurcă şi Monica Şandor i-au încântat pe bistriţenii prezenţi astă-seară pe pietonal cu hituri nemuritoare ale celor de la Compact, Proconsul sau Holograf şi alte coveruri de succes precum nemuritoarea piesă ale celor de la N’n’D (“Haide vino înapoi / vreau sa fiu iar cu tine”)…

Nici Roxana Nemeş din Târgu Mureş nu s-a lăsat mai prejos, reuşind să încălzească atmosfera împreună cu Silver – dansând nebuneşte şi cântând din piesele ei de suflet, piese de dragoste, precum “Vorbele tale vin şi pleacă”.

Delirul s-a declanşat cu adevărat abia când pe scenă au urcat băieţii de la Maxim care, printre cele 3, 4 piese personale au strecurat şi cover-uri celebre aparţinând lui Tudor Chiriă sau Smiley, şi-au făcut selfiuri cu mobilul, filmând chiar şi câteva minute cu publicul un mic videoclip pe care au promis că-l postează pe pagina lor de facebook.

Seara s-a încheiat apoteotic cu prestaţia solistei Ruby, care a venit însoţită de doi dansatori chipeşi, a dansat cât a putut de sexy, a ochit în public şi o mireasă şi s-a conversat câteva minute pe scenă cu ea, şi, în final i-a înnebunit pe bistriţenii care au ascultat cu sufletul la gură hiturile frumoasei Ruby – renumită pentru piese precum “Bună, ce mai zici?” sau “Stinge lumina” sau "Băieţi de bani gata" sau “Nu pune la suflet” şi altele asemănătoare.

TIMPONLINE.RO: Trăiască berea! Creţu, în costum bavarez: Suntem europeni, ne place lucrul bine făcut

Oktoberfest, sărbătoarea berii la Bistriţa, a fost deschisă festiv sâmbătă seara, pe pietonalul Liviu Rebreanu, de primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, îmbrăcat într-un costum bavarez, care a dat cep butoiului de bere.

Deschiderea oficială a Oktoberfest a fost precedată de o paradă în lumina torţelor a fanfarelor şi majoretelor pe traseul: Prefectură – Piaţa Petru Rareş – scena mare de pe pietonal.

Pe scena mare de pe pietonal au urcat o parte dintre formaţii, dar şi invitaţii. Primarul Ovidiu Creţu, îmbrăcat într-un costum bavarez, a transmis următorul mesaj: „Am început anul trecut cu o ediţie care a avut succes şi acum continuăm. Sunt foarte mulţi oameni, ceea ce înseamnă că nouă, bistriţenilor, ne place şi să bem bere, şi să cântăm, şi să ne relaxăm, să ne distrăm pentru că este o vreme pentru fiecare. Bistriţa a fost renumită pentru meşteşuguri, bistriţenii sunt renumiţi că sunt organizaţi. Industria noastră este bună. Suntem europeni şi oameni cărora le place lucrul bine făcut şi bineînţeles că, după o vară de muncă, Oktoberfest se potriveşte minunat. Felicitări, Dorel Cosma pentru idee şi organizare. Oktoberfest bucuros tuturor cu fericire şi multă bere”.

Apoi, în sunetele tobelor, Ovidiu Creţu a dat cep butoiului cu bere, iar în aplauzele mulţimii a închinat în cinstea bistriţenilor pe care i-a invitat să se bucure de bere şi de concertele susţinute de Anca Pârlea Band şi trupa Hara.

Vineri sărbătoarea berii a cuprins momente de animație pe pietonalul Liviu Rebreanu cu membrii trupei de teatru ”Al. Misiuga” și dansatorii de la formația D’Fantasy, concerte cu Fanfara şi majoretele din Csorvas – Ungaria, Fanfara Garnizoanei Bistriţa, Fanfara Baptistă ”Armonia Forte Fortissimo” Bistrița.

OBSERVATOR-BN.RO: Petrecerea lui octombrie în centrul Bistriţei! Fete în costume bavareze şi dansuri cu majorete

A doua ediţie a sărbătorii Bistritzer Oktoberfest a început încă de vineri dimineaţa la Bistriţa, printr-o expoziţie cu ilustrate vechi, ce oferă o imagine nostalgică a petrecerilor de pe vremuri. Decorul de toamnă, muzica de fanfară, costumele bavareze şi majoretele au creat, în centrul oraşului, o atmosferă de petrecere de toamnă.

După deschiderea de la Casa cu Lei, animaţiile, berea, standurile cu mâncare şi suveniruri, muzica şi dansurile s-au desfăşurat în jurul Bisericii Evanghelice şi pe scena de pe Pietonal.

Membrii trupei Alexandru Misigiuga, Formaţia D'Fantasy,Fanfara Garnizoanei Bistriţa, Fanfara Baptistă, Fanfara şi majoretele din Csorvas au întreţinut atmosfera cu animaţii, muzică specifică şi dansuri. Bistriţenii au putut să participe şi la concursuri de băut bere sau pur şi simplu să bea o bere cu prietenii, să savureze un grătar sau să viziteze standurile cu suveniruri şi produse artizanale.