BISTRIȚENII PRIMIȚI CU CĂLDURĂ ÎN HERZOGENRATH - GERMANIA

O delegație culturală formată din primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Crețu, consilieri locali, membrii ai Clubului Pensionarilor, reprezentanți ai Consiliului Local al Elevilor și artiști de la Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” au participat timp de 3 zile la activitățile derulate în Herzogenrath – Germania, manifestare culturală cu un program educațional bine organizat, intitulată "Wir sind Europa!".

Programul a constat în conferințe pe tema Uniunii Europene și a relațiilor de prietenie între statele membre, schimburi de experiențe între tinerii din Herzogenrath și cei din Consiliul Elevilor din Bistrita, discuții între pensionari și programe de muzică și dans susținute de artiștii Centrului Cultural Municipal, amintind aici Ansamblul de dansuri moderne "D-Fantasy" și patru violoniști.

        Pe lângă programul cultural, bistrițenii au putut vizita catedralele și zona pietonal istorică din orașul Aachen. Într-una din zile, grupul a fost condus în Mastricht – Olanda unde au putut vizita de asemenea numeroase monumente cu potențial cultural și istoric.

Turneul s-a încheiat cu strângerile respectuoase de mână ale reprezentaților orașelor înfrățite Bistrița și Herzogenrath.

Primarul orașului Herzogenrath, Christoph von den Driesch, alături de echipa sa a ținut neapărat să conducă întreaga delegație culturală în dimineața zilei de 7 octombrie, atunci când unii spuneau cu tristețe "ce frumos a fost și ce repede a trecut!".

 Pentru mai multe informații accesați:

http://www.aachener-zeitung.de/lokales/nordkreis/europa-pur-partner-feiern-mit-freunden-grosses-fest-1.664709 

sau

http://www.herzogenrath.de/icc/assisto/nav/73e/broker.jsp?uMen=73e70a92-b004-e121-cf5a-7e25028130e5&uCon=ec53e1db-5703-141e-5dfe-904a35f7b8dd&uTem=ed85079b-970b-db31-6621-644a35f7b8dd&d=1

    FLORIN SUCIU