BISTRIȚA ÎMBRĂCATĂ ÎN LUMINI DE SĂRBĂTOARE

Bistriţa s-a pregătit de sărbătoare. Luminile au fost aprinse astăzi, 5 Decembrie, de primarul Ovidiu Creţu, ajutat de o elevă a Liceului cu Program Sportiv Bistrița ”Ca în fiecare an, în 5 decembrie, la 5 după-amiaza aprindem luminile feerice ale oraşului. Întotdeauna iau un ajutor cu mine, care să apese butonul şi să pornească fiesta” a spus primarul Ovidiu Creţu. Pe scenă au urcat, alături de primarul municipiului şi preşedintele Consiliului Județean Radu Moldovan și viceprimarii George Avram şi Kiss Laszlo. Spectacolul de lumini a fost completat cu delicii culinare, vin fiert şi colinde. Bucuria celor mici a fost întregită de personaje din poveşti, întruchipate de membrii trupei de teatru ”Alexandru Misiuga”, a Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița.

”Pentru a patra oară în Bistriţa organizăm Târgul de Crăciun. Pas cu pas, că tot a devenit un citat celebru, acest târg creşte în dimensiuni, în frumuseţe, în bogăţie şi este destinat pe de o parte artizanilor, celor care fac produse naturale şi dorim să îi promovăm pentru că transmit mai departe creaţiile poporului român, şi pe de altă parte bistriţenilor, copiilor în primul rând, dar şi adulţilor, pentru că vrem să veniţi să socializaţi la acest târg, să vă cumpăraţi cadouri pentru sărbători” a spus primarul Ovidiu Creţu.

Evenimentul, început cu un moment de animaţie susţinut de trupa teatrului de păpuşi ”Alexandru Misiuga”,  s-a încheiat cu un deosebit concert de colinde pe scena de lângă brad, susținut de soliștii Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” - Petre Petruse, Mărioara Sigheartău, Ionela Lechințan, Cristina Livia Scurtu, Elena Rusu, Anton Todică, Teodora Simionca, Ionuț Zegrean și David Viorel - fiind acompaniați de orchestra profesionistă a aceleași instituții culturale.

Pietonalul Bistriţei a fost, în această seara, mai viu şi animat ca niciodată. Fac bine luminile, copiii şi jocurile lor și colindele.