23 DE

Apariţia noului număr din revista „Conexiuni” (23) reprezintă un moment important în publicistica de azi.

Mai întâi, pentru faptul imediat, al admiraţiei faţă de evenimentul cultural, desfăşurat în oraşul Bistriţa şi prezentat în articole de ţinută. Mai apoi, pentru credinţa în scrisul care poate să consemneze şi să rămână martor al unor întâmplări ce nu trebuie uitate.

Sărbătoarea acestei apariţii constă atât în forma de prezentare ( culoarea copertei, albastru ca cerul, fineţea paginilor, ce oferă confort răsfoirii şi citirii, calitatea imaginilor),  cât şi în conţinutul  propriu-zis (atât de bogat şi divers, bine concentrat şi dozat pe specificul fiecărei arte, în materiale de informare, de prezentare, de creaţie şi de interpretare, în aşa fel încât cititorul să uite de monotonie).

Astfel, muzica, literatura, dansul, teatrul, spectacolul, toate sunt reprezentate ca-ntr-o „republică a artelor”. În prim-plan, apare Festivalul Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei”, ca important eveniment al verii culturale. De fapt, fiind vorba de un număr ce conţine perioada estivală, unele articole vorbesc despre manifestări petrecute în aer liber: de la teatrele susţinute pe scena de pe Pietonal, la spectacolele de tradiţie în oraşul Bistriţa. De asemenea, „Casa cu Lei” se menţine în top ca principal loc de desfăşurare a întâlnirilor literare şi de artă plastică. Se evidenţiază, în ansamblul revistei, textele semnate de Dorel Cosma, Doris Gîţa, Menuţ Maximinian, Victor Ştir, Elena M. Cîmpan.

În totul, o revistă ce oferă confortul lecturii şi-l aşteaptă pe cititor cu... copertele deschise.

ELENA M. CÎMPAN