1 Iunie

1 IUNIE – zi plină de culoare şi frumuseţe

         Ziua copilului a adunat pe pietonalul Liviu Rebreanu, încă de dimineață, foarte mulți copilași. Cu părinți, cu bunici, frați și surori, copiii au venit  la evenimentul cultural organizat de televiziunile TV Bistrița și Realitatea Bistrița în parteneriat cu Centrul Cultural Municipal și foarte receptivi au participat cu drag la acțiunile pregătite special pentru ei. Poze, îmbrățișări cu cele mai îndrăgite păpuși din desenele animate, suc, înghețată, cornuri și picturi pe față, toate oferite în dar tuturor copiilor prezenți la sărbătoarea lor.

         Cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Copilului, televiziunile locale, TV Bistrița, Realitatea TV și-au propus să îi sărbătorească pe toți copii din oraș. Așa se face că au și reușit, astfel încât începând cu ora 10:00 în centrul istoric copilașii apăreau de mânuță cu părinții, care mai de care mai colorați și mai curioși de ce surprize îi așteaptă de ziua lor. Manifestarea a început cu binecunoscuta piesă de teatru de păpuși "Scufița roșie", după care Mickey, Minnie, iepurașul, lupul și vânătorul i-au surprins pe copii cu prezența și dansurile lor.

         Pentru cei care au dorit să spună o poezie sau un cântecel, organizatorii au pregătit și o tombolă cu premii surpriză.

         În cealaltă parte a pietonalului, alți tineri talentați se întreceau care mai de care în pași de dans popular. Peste 20 de tineri aparținând diferitelor ansambluri de dansuri populare din județ au participat la faza județeană a concursului de folclor organizat de Palatul copiilor din Bistrița.

         Muzică, dans și numai voie bună oferite în dar tuturor copilașilor de ziua lor.

 Doris Gîța