”Trio Clasic” la Biserica Greco-Catolica Bistrita

"Trio clasic", la Biserica protopopială “Bunavestire”

 

Protopopiatul Greco-Catolic Bistriţa a fost gazda unui concert de muzică cultă organizat de Centrul Cultural Municipal Bistriţa în cadrul programului “Muzica cultură în Biserică”.

Artişti cu o vastă experienţă scenică – Trio clasic – constituit din Florin Vlad (vioară), Lucian Petrean (bariton), Cristian Lepădatu (pian) ne-au condus în lumea lui Chopin, Vivaldi, Toselli, Franck, Verdi.

Vioara lui Florin Vlad a strălucit din nou prin binecunoscutele Nocturne, Barcarola (Offenbach) sau Adagio (Vivaldi). Lucian Petrean un excelent bariton, bistriţean de origine a impresionat prin Ziua Învierii. Evident că tânărul pianist Cristian Lepădatu a avut darul de a creiona atmosfera superbă de sărbătoare

Protopopul Ioan Vasile Frişan a apreciat în mod deosebit evoluţia artiştilor bistriţeni, mulţumindu-le pentru exemplul de dăruire artistic. La rândul său directorul Centrului Cultural Municipal – dr. Dorel Cosma a mulţumit gazdelor pentru primirea deosebită şi căldura cu care au fost înconjuraţi artiştii bistriţeni.

”TRIO CLASIC” de la Centrul Cultural Municipal îşi va continua periplul prin bisericile bistriţene urmând ca în luna mai să poposească la Biserica protopopială “Bunavestire”.

A fost ultimul concert din această stagiune, proiectul fiind reluat în luna octombrie.

 Menuţ Maximinian