”TREI SURORI” - MIERCURI, 30 NOIEMBRIE 2016 LA BISTRIȚA

Miercuri, 30 noiembrie 2016 - Artiștii TEATRULUI DE ARTĂ DEVA vă prezintă piesa de teatru “TREI SURORI”, DE A.P. CEHOV.

Regizorul spectacolului este Constantin Podu, iar scenografia este semnată de Mihai Panaitescu.
Distribuția: Cristina Lazar, Alexandra Podu, Alexandru Dobrita, Petrisor Diamantu, Ionut Ghiorghe, Teodora Voineagu, Mihai Panaitescu, Vlad Ianus, Mihai Feier, Angela Lisa, Isabela Hasa, Mircea Rotaru.
„Trei surori” de A. P. Cehov este o piesă care explorează speranța și disperarea în Rusia secolului XIX. Este o piesă despre o lume în schimbare, despre tot și nimic. Respectând spiritul lui Cehov și farmecul rusesc al secolului XIX, montarea contemporană a Teatrului de Artă din Deva vă invită să descifrați nu o lume, ci un univers .
Viziunea regizorală a lui Constantin Podu creează atmosfera fidelă a spectacolelor rusești, printr-o montare ce vizează personajul principal din textul lui Cehov, timpul.
Spectacolul de teatru e un organism viu care se dezvoltă odată cu actorul. Timpul are o importanță vitală pentru Cehov, dar și pentru om în general. În piesa “Trei surori” el devine personajul principal fiind un caracter foarte bine conturat de Cehov. “Am dorit să purtăm un dialog cu piesa și, totodată, cu autorul, să înțelegem problema și să găsim soluția”, a declarat regizorul Constantin Podu.
“Principalul mesaj al Teatrului de Artă Deva şi al teatrului în general este acela de a contribui cu generozitate la dezvoltarea culturală a comunităţii prin programele si proiectele sale. Consider că principalii factori de succes sunt diversitatea proiectelor, atractivitatea şi, de ce nu, ineditul unora dintre ele. Din acest motiv, cred că montarea domnului Constantin Podu, ,,Trei surori” de A. P. Cehov, se potrivește ca o mănușă pe așteptările publicului. Un spectacol la care am lucrat cu drag și entuziasm, căruia îi doresc o continuitate de mai multe stagiuni. Este un vis împlinit pentru mine. Se face teatru în Teatrul de Artă Deva. Teatrul nu este o clădire, este un loc sacru pentru noi, un vector în evoluția mentalităților. Este un spațiu special pentru creație, educație și, mai ales, este casa noastră. Pot să mă declar fericit”, a declarat scenograful și directorul Teatrului de Artă din Deva, Mihai Panaitescu.