”OKTOBERFEST” - PRIMA EDIȚIE LA BISTRIȚA !

Unul dintre cele mai mare și populare serbări din lume este OKTOBERFEST, ce se desfășoară anual la Munchen - începând din septembrie până în octombrie. Asemenea serbării populare - OKTOBERFEST se derulează în SUA, Canada, Brazilia, China, Thailanda, Austria și România.

În România, înafară de Bistrița - serbări populare - OKTOBERFEST - au avut loc în Brașov, București, Timișoara.

OKTOBERFEST - este Festivalul berii și al dansurilor bavareze - dar și al unui faimos târg al meșteșugarilor. Meșterii populari de renume - zonal și național vor prezenta pentru vizitatori - cumpărători, turiști și localnici bistrițeni: produse de artizanat, ceramică, costume populare tradiționale, sculptură mică în lemn, podoabe, curele, opinci, icoane pictate, gablonțuri etc.

Prima ediție bistrițeană - a lui OKTOBERFEST se va desfășura în perioada 3-5 octombrie 2014 - pe pietonalul Liviu Rebreanu. Românii, sașii, maghiarii, evreii își dau mâinile prietene prin Timp la OKTOBERFEST, într-o sărbătoare a multiculturalității și a multietnicității României ca membru al Uniunii Europene.

Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița.

La această primă ediție vor urca pe scena de pe Pietonal, ca invitați: Daniela Vlădescu, Alex Velea, Bere Gratis, Prefix 990, Dj.Rynno&Sylvia, Viorel Rus, Michael Star, Fanfara și Majoretele din CSORVAS-Ungaria, Fanfara Bistrița și Rodna, Orchestra profesionistă a Centrului Cultural Municipal, Ansamblul ”Cununa de pe Someș” și ”D-Fantasy”. BITTE SCHON !

Alexandru Cristian Miloș