ÎNTÂLNIREA SCRIITORILOR DIN HUNEDOARA ȘI BISTRIȚA

Săptămâna trecută, în intervalul 20-21 mai 2015, scriitorii Mariana Pândaru-Bârgău, Maria Muguraş Petrescu, Dumitru Tâlvescu şi Ioan Vasiu, membri ai Asociaţiei Scriitorilor din judeţul Hunedoara, s-au aflat în municipiul Bistriţa, unde au participat la o serie de manifestări organizate de Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc“ şi Primăria din localitate.

Cu acest prilej, cei patru scriitori hunedoreni au avut o întâlnire cu un grup de scriitori din Bistriţa, între care Dorel Cosma, Elena M.Cîmpan, Menuţ Maximinian, Gheorghe Mizgan şi Alexandru Cristian Miloş, întâlnire ce a prilejuit şi lansarea revistei „Conexiuni“, editată de Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi Societatea Scriitorilor Bistriţeni. De asemenea, cei patru scriitori din judeţul Hunedoara au avut fericita ocazie de a viziona un emoţionant spectacol de canţonete, susţinut de Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa şi un spectacol de operă susţinut de Opera Română din Craiova, în cadrul căruia orchestra, corul şi talentaţii solişti vocali au interpretat „La Traviata“ de Giuseppe Verdi. Ambele spectacole au avut loc în impunătoarea Biserică Evanghelică din Bistriţa.

Vizitarea redacţiei celui mai important ziar bistriţean „Răsunetul“, participarea la ceremonialul ce a avut loc pentru a marca „Ziua Eroilor“, dar şi înregistrările efectuate pentru o emisiune televizată şi pentru o emisiune radiofonică, au împlinit într-un mod fericit sejurul la Bistriţa al scriitorilor din judeţul Hunedoara. Pentru căldura sufletească şi pentru tot ceea ce a făcut pentru ca noi să ne simţim cât mai bine la Bistriţa se cuvin cuvinte de mulţumire pentru Dorel Cosma şi Maria Herineanu. Şi încă un amănunt. Celor patru scriitori hunedoreni, care au răspuns invitaţiei scriitorilor bistriţeni, le-au fost atribuite frumoase diplome menite să încununeze respectivul schimb de experienţă, util şi binevenit.

                                        Preluare Ziar ”PALIA EXPRES” Articol de Ioan Vasiu