ÎN VIZITĂ LA CENTRUL ŞCOLAR PENTRU EDUCAŢIE INCLUZIVĂ NR. 1 BISTRIŢA !

Delegaţia din Bulgaria formată din: Velin Ivanov – manager proiect şi director Centrul Cultural  din Godech, Tsvetomir Tsvetanov – coregraf dansuri modern, Dimitar Borisov – student la psihologie, Metodir Kirilov – profesor limba maternă şi literatură, Maria Tsvetanove – coregraf dansuri populare şi Rosen Bogdanov – preşedinte regional al uniunii din Chitalishte au fost în vizită astăzi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 din Bistriţa. Deşi copiii sunt încă în vacanţă doamna directoare, Doris Vass ne-a primit cu drag în instituţia pe care o coordonează de mai bine de trei ani.

Încă de la intrarea în şcoală, membrii delegaţiei din Bulgaria au rămas impresionaţi de proiectul cultural pe care această şcoală îl va derula în data de 26 octombrie şi anume Festivalul naţional  “ Tradiţiile populare – o şansă la egalitate ”. După cum ne-au şi afirmat, ei au fost foarte surprinşi să vadă că la noi în oraş, copiii cu dizabilităţi sunt deja implicaţi în foarte multe activităţi culturale cum ar fi: dansuri populare, moderne, teatru, etc. Pe parcursul acestei vizite am fost însoţiţi şi de profesoara Cornelia Apostol şi profesorul de educaţie fizică, Mihai Petrovici, amândoi fiind şi ei direct implicaţi în acest proiect.

Înainte de a părăsi şcoala am reuşit  să schimbăm şi câteva idei în ceea ce priveşte locul de desfăşurare a activităţilor elevilor, modul de desfăşurare a orelor, lecţiile care le sunt prezentate copiilor, ajutorul pe care îl primesc din partea logopedului, a psihologului dar şi a profesorului de la clasă etc. La finalul vizitei atât directoarea,  Doris Vass  cât şi întreaga echipă cu care colaborează foarte bine a fost lăudată pentru frumoasa organizare şi munca în echipă, deoarece rezultatele se văd încă de la intrarea în incinta şcolii.

 

Doris Gîţa