ÎN PREMIERĂ, DE LA ”NUNTA ZAMFIREI LA NUNTA LUI FIGARO”

Duminică, 26 Iulie, a debutat cu succes cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional „Nunta Zamfirei”. Evenimentul a fost deschis cu un spectacol intitulat ”De la Nunta lui Figaro la Nunta Zamfirei”, susținut de Opera Română din Craiova și ansamblurile ”Cununa de pe Someș” și Balada”.

Primarul municipiului Bistrița, Ing. Ovidiu Teodor Crețu a declarat în debutul evenimentului următoarele: ”de 20 de ani, în Bistrița există un festival internațional. Acest festival este unul dintre brandurile municipiului nostru. În afară de clădiri frumoase, parcuri și alei, avem nevoie și de o viață activă, de o viață culturală. Doresc să lansez o provocare, în primul rând pentru Dorel Cosma, dar nu numai. Acest festival trebuie să se transforme în festival-concurs, precum cel de la Dijon. Este excelent ce avem acum, dar pasul superior, etapa următoare, este festivalul-concurs dotat cu premii.”

Prima zi s-a încheiat cu un show de sunet și lumină, apreciat de publicul prezent în număr mare pe pietonalul Liviu Rebreanu. Nu au lipsit nici artificiile în anumite momente ale spectacolului.

Programul evenimentului pentru următoarele zile: 

Luni 27 iulie

Ora 11.00: Animație în diferite puncte din Bistrița (Decebal – Israel, Prefectură – Spania, Măgura – Polonia, Big – Algeria) 

Ora 12.30: Vernisaj expoziție de artă populară internațională și expoziție filatelică (”Casa cu lei”)

Ora 20.00: Spectacol cu formațiile din Ucraina, Franța, Belarus, Italia și Serbia (pietonalul Liviu Rebreanu)

Marți 28 iulie

Ora 11.00: Animație în diferite puncte din Bistrița (Decebal – Franța, Prefectură – Belarus, Măgura – Italia, Lamă – Serbia) 

Ora 12.30: ”Nunta Zamfirei 1991-2015” (”Casa cu lei”)

Ora 20.00: Spectacol cu formațiile din Algeria, Polonia, Israel, Bulgaria și Spania (pietonalul Liviu Rebreanu)

Miercuri 29 iulie

Ora 11.00: Primirea oficială a invitaților la Primăria Bistrița

Ora 12.00: Participare la ceremonialul prilejuit de Ziua Imnului Național

Ora 20.00: Concert de gală desfășurat sub genericul ”Doar o dată în viață la Nunta Zamfirei”, cu participarea artiștilor Aurel Tămaș, Sava Negrean-Brudașcu, Cristian Pomohaci, Alexandru Pugna, Mirela Petruș, Anuța Motofelea, Marcel Avram, Cornelia Ardelean Archiudean, Mărioara Sigheartău, Petre Petruse, Nelu Șopterean. Prezintă: Iuliana Tudor (prezentatoarea emisiunii ”O dată-n viață”).