ÎN CEAS ANIVERSAR, URĂM COLEGULUI ȘI PRIETENULUI MENUȚ MAXIMINIAN UN GÂND SINCER DE ”LA MULȚI ANI”

Săptămâna ce tocmai a început, luni 10 Iulie, colegul și prietenul nostru Menuț Maximinian, jurnalist, etnolog dar și director al cotidianului ”Răsunetul” a adăugat un nou trandafir la buchetul vieții. În numele cititorilor și a tuturor celor care îl cunosc îi dorim mulţi ani cu sănătate, gânduri sincere de fericire şi împlinirea tuturor dorinţelor.

Menuţ Maximinian a absolvit Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Litere și are masterat în Etnologie-Antropologie la Universitatea de Nord Baia Mare. Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, director al cotidianul „Răsunetul”, membru în Societatea Scriitorilor ”Conexiuni”, colaborator al Palatului Culturii din Bistrița, și realizator de emisiuni folclorice la ”AS-TV”. A editat volumele: „Confesiuni”, „Cartea Diuganilor”, „Generaţia în blugi”, „Chip de înger”, „Pe aripa cerului”, „Povestea Anei”, „Rădăcini împrumutate”, „Solidaritate și toleranţă”, “Rugăciunea cântată”, ”Muchia Malului”, ”Povești românești din New-York” și multe altele. A prefaţat mai multe volume și este prezent într-o serie de antologii din ţară și străinătate. Premii: Premiul municipiului Bistriţa, Premiul pentru promovarea culturii românești – Fundaţia Progress, Premiul pentru promovarea valorilor neamului –OADOR, Premiul I în cadrul proiectelor culturale iniţiate de Fundaţia Ana, Suceava, Premiul Centrului Cultural Municipal Bistriţa, Premiul de excelenţă pentru creaţia literară – PROADO, Premiul IGF, Premiul Centrului Judeţean pentru Cultură, Premiul Casei Românești din Catalunia – Centrul Cultural Român Barcelona pentru creaţie literară etc.

Primiți din partea colectivului ”Palatului Culturii” o urare de sănătate, putere de muncă și spirit înalt de competiție și nu în ultimul rând bucuria tinereții – esență a vieții, care împlinește destinul omului.