”MĂRUL DE AUR” - EDIȚIE CA ÎN VREMURILE BUNE

În fruntea organizatorilor Festivalului Internaţional de Satiră şi Umor ,,Mărul de Aur”, ediţia a XXXII-a, se găseşte Primăria Bistriţa, după care urmează Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, în colaborare cu Uniunea Epigramiştilor din România, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa şi Asociaţia Umoriştilor Bistriţeni. Primăria Bistriţa susţine ediţia din acest an cu 33.000 lei, ceea ce conferă longevivului organizator o anumită protecţie faţă de grijile anterioare, cum este cea de a-şi caza invitaţii, chiar prin internatele liceelor, cum s-a mai întâmplat.
Festivalul ,,Mărul de Aur” se va desfăşura în perioada 1 - 3 aprilie, se adresează creatorilor de literatură, grafică şi interpretare satirică şi cuprinde, o dată, o secţiune de grafică satirică, cu subsecţiunile internaţională (coordonată de Ştefan Popa Popa'S) şi naţională (coordonată de Lucian Dobârtă). Creatorii pot trimite maximum 5 lucrări de 30/40 cm, cu data poştei 7 martie.
A doua secţiune este dedicată creaţiei literare, cu subsecţiunile: concurs de epigrame în manuscris (se trimit maximum patru de către fiecare autor, însoţite de fişa personală) şi creaţie literară publicată în volume, în perioada aprilie 2015 - martie 2016 (se vor trimite două exemplare, cu data poştei 7 martie).
Apoi, secţiunea de interpretare satirică va da prilej de manifestare unor formaţii, grupuri satirice, teatre satirice, cuplete şi interpreţi individuali de umor. Regulamentul concursului precizează: timpul alocat este de 8 minute pentru individual, maximum 15 minute pentru grupuri; un grup nu poate avea mai mult de 10 membri şi înscrierile se fac până în 7 martie. Se vor acorda premii în diplome şi bani; lucrările prezentate în concurs nu se returnează.
Cheltuielile de masă şi cazare sunt suportate de către organizatori, iar transportul, de către participanţi şi instituţiile care-i deleagă.